dsc_0026I foråret 2016 blev medlemmerne af Kalundborg og Slagelse Gospel Choir tilbudt at tage på Gospelrejse til London. 28 glade sangere fra de to kor drog til kontrasternes by, London, den 22. september 2016 for at deltage i fire dages gospel workshop, ledet af den kendte og karismatiske korleder, Karen Gibson.

Korleder for Kalundborg og Slagelse Gospel Choir, Henrik Daniel Christoffersen, samarbejder med Karen Gibson, og de to har flere gange arrangeret gospel workshops i Lynwood Christian Fellowship Church i Tooting med stor succes. Og denne gang blev ikke en undtagelse.

Modtagelsen af de 28 sangere i Lynwood Christian Fellowship Church var helt fantastisk og uventet. Vi blev mødt med store smil og åbne arme af Karen Gibson, tre hjælpere og musikere, der med deres smukke stemmer, positivitet og engagement formåede at vise os vejen gennem den svære kunst at synge gospel.

Karen og hendes hjælpere startede, hvad der skulle blive en ganske særlig fire dages rejse i både kultur, sangteknik, story telling og nye gospel sange. Omgivelserne i Tooting, kirkerummet, lydene, duftene, sangene – ja stort set alt var nyt for koret. Det, der for alle var genkendeligt, var og er glæden, der bobler i hver og en, der synger gospel.

gospel_-_london_karen_billede
Karen Gibson

Karen ved, hvad hun vil have leveret af de sangere, hun underviser. Hun er en helt fantastisk kapacitet på sit felt – men sandelig også som menneske. Karen inddrog og viste os den verden af gospel, som for de fleste nordboere er ukendt. ”Du har noget at fortælle. Brug din stemme til at fortælle historien. Føl den historie, du vil fortælle. ”

Som afslutning på workshoppen blev koret inviteret til at deltage i søndagsgudstjenesten. Endnu en uforglemmelig oplevelse, der overgik de vildeste forventninger. Oven i købet fik vi den ære at synge ”Velsignelsen” for menigheden – på dansk.

Der blev også tid til lidt sightseeing og shopping i London. Både arrangeret og på egen hånd. De berømte musicals var lige ved døren, til Lion King, Thriller, Mama Mia var blot nogle af dem. Det sociale liv og fællesskabet blev plejet på restauranter og pubs, og mon ikke nogen fik lov til at optræde spontant på et af byens spisesteder.

korleder-henrik
Henrik Daniel Christoffersen

Vi har lært rigtig meget på rejsen. Og den har været uforglemmelig! Men allerbedst er det at være sammen med vores dejlige kor, som VORES lige så fantastisk dygtige korleder Henrik Daniel Christoffersen dirigerer med stor kompetence, hver mandag kl. 19.00 i Nyvangskirken.

Kom til vores Julekoncert, mandag den 12. december 2016, kl. 19.00 i Nyvangskirken. Der er gratis adgang.

Forårssæsonen starter mandag den 23. januar 2017 kl. 19.00. Alle, uanset forudsætninger, er meget velkomne til at være med. Vi glæder os allerede til at byde mange, nye sangere velkommen.

Kom med og oplev følelsen af glæde.