Når det er ferie, og I måske ikke har en masse forskellige planer på programmet, kan det være svært at blive ved med at finde på noget, du kan aktivere dine børn med. Og det har de behov for. De skal nemlig have en god ferie, hvor de hygger sig, således de har noget at fortælle alle deres venner om, når de kommer tilbage i deres institution.
Derfor er der dog heldigvis én ting, alle børn elsker at bruge tid på, og som der også kan bruges rigtig meget tid på.

Hvem elsker ikke at være kreativ?
Hvis det er noget, som du synes, der lyder som værende en god ide, så bør du tage et kig på de mange gode muligheder, som der byder sig, når det kommer til de kreative sysler. Det er nemlig noget, der kan få alles kreativitet helt op at ringe, og derfor kan der pludselig gå flere timer, mens man sidder og nørkler med alt fra papir og lim til tape og maling.

For dig handler det således bare om at få købt alle de materialer ind, som der skal bruges, og så kan dine børn bare give den gas og hygge sig.

Hjælp dem på vej
For at hjælpe lidt bør du dog også finde nogle forskellige skabeloner eller gode forslag, som dine børn kan tage udgangspunkt i. Det kan for eksempel være nogle tegninger, de kan tegne efter, det kan være modeller, de skal forsøge at sammenligne, eller det kan være generelle opgaver, du giver dem. Måske skal de male noget, de gerne vil opleve, lave en collage over det, som de elsker mest eller sørge for gaver til resten af familien med de smykker, som de sammensætter.

Der er rigtig mange gode muligheder, og derfor kan det også være, at din kreativitet kommer i spil.

Godt i gang med kreative projekter. Foto: ABW