Hanemaleren fra Svallerup! Kan læserne hjælpe Kalundborg Bibliotek?

Kalundborg Biblioteker planlægger i samarbejde med Lokalhistorisk Arkiv i Gørlev en mindre udstilling om maleren Eyvind Olesen (1907-1995) på Gørlev Bibliotek. ”Hanemaleren” blev han kaldt og var kendt både som mere abstrakt maler og som naturalistisk landskabsmaler ofte med motiver fra Vestsjælland.

Temaet i udstillingen vil være Eyvind Olesens lokale tilknytning til Svallerup og omegn med billeder af landskaber og landsbyer, der kan give et historisk indblik i udviklingen i området.

For at fortælle denne historie, er de meget interesserede i at høre fra borgere, der er i besiddelse af værker af Eyvind Olesen, og som kunne have lyst til at lade disse indgå i udstillingen.

En vigtig samarbejdspartner i planlægningen af udstillingen er Eyvind Olesens datter, cand. Psych. Ingrid Leth. Ingrid arbejder på en bog om sin far og er i den forbindelse meget interesseret i at registrere sin fars værker, samt høre historierne om hvor de kommer fra og hvordan de er er endt hos ejeren. Alle typer billeder har interesse: oliemalerier, akvareller, tegninger med tusch eller oliekridt.

Eyvind Olesen var en yderst produktiv kunstner, så de glæder sig og håber meget på din henvendelse, hvis du skulle være i besiddelse af et af hans mange værker. Henvendelser med henblik på udstilling må meget gerne rettes senest 1. marts.

Udstillingen sker på initiativ af pensioneret sognepræst Anne-Grete Thestrup og planlægges til september og oktober 2021.

For henvendelse om billeder og historier, ring eller skriv til Ingrid Leth på:

Eyvindolesen.projekt@gmail.com eller mobil 20 92 25 05

Læs mere her