Udover de mange tiltag der kan vælges til på arbejdspladsen og i arbejdstiden, kan du også i din fritid sørge for at være betænksom og på forkant med potentielle problemer. Sørg for eksempel for at opretholde den rette gode søvnhygiejne og sørg for reelt at holde fri når du holder fri.

Sådan sørger du for at opretholde din fritid og den gode søvnhygiejne
De fleste er godt klar over, at der er en række enkle step, som man kan foretage sig for at skabe bedre søvn. Ikke desto mindre er det noget som mange ikke formår at få inkorporeret i deres hverdag. Der er dog gode fordele at hente ved det, ikke mindst fordi det er muligt at nedsætte din grad af stress.

• Skal du opretholde en god søvnhygiejne, handler det ikke blot om at sørge for ikke at bruge tid i sengen udover når du prøver at sove. Det handler også om at facilitere søvnen på bedst mulig vis, for eksempel ved at anskaffe sig den rette madras. Find for eksempel den rette madras der understøtter netop dig og din søvn.
• Du kan også sørge for aktivt at håndhæve din fritid ved at slå notifikation fra mails og lignende fra om aftenen. På den måde behøver din hjerne ikke være på konstant på en måde, hvor du er nødt til at forholde dig til diverse arbejdsrelaterede ting.
• Snak gerne med din chef og find frem til, hvordan I bedst fordeler din arbejds- og fritid, så du kan være på, når det virkelig gælder.

Stress er ikke til at spøge med
Noget af det farlige ved stress er at det for mange kan komme pludseligt og uventet. Derfor er det vigtigt allerede i tide at sætte en med en god mentalitet og tilgang til forholdet imellem arbejde og fritid.

 

Skal du opretholde en god søvnhygiejne, handler det ikke blot om at sørge for ikke at bruge tid i sengen udover når du prøver at sove. PR-foto.