Har du besluttet dig for at købe en bolig, er det en god idé at alliere dig med en dygtig advokat, der kan hjælpe dig. Se her, hvad du kan få hjælp til.

Det er en god fornemmelse, når man finder drømmeboligen og beslutter sig for at købe den. Du køber ikke bare en bolig, men en ny og frisk start, hvor drømmene skal udleves. Undervejs er der dog mange faldgruber, du kan havne i.

Ved at hyre en dygtig advokat, der kan hjælpe dig igennem huskøbet, sikrer du, at du er stillet bedst muligt, og at du er opmærksom på alle nødvendige informationer i forbindelse med handlen.

Du får altså indsigt i fordele og ulemper, og du undgår at gøre en dårlig handel, der har negative konsekvenser for dig og din familie.

Minimér risici med en advokat
Det er svært at kende alle aspekter af en bolighandel som almindelig borger. Det er en uvant situation for de fleste mennesker, og der er mange detaljer og juridiske punkter, det er nødvendigt at være bevidst om, hvis du vil være på den sikre side.

Du køber ikke bare en bolig, men en ny og frisk start, hvor drømmene skal udleves. Foto: ABW

Får du ikke hjælp fra en advokat, risikerer du, at du ikke får synliggjort alle de nødvendige detaljer i købsaftalen. Det kan stille dig ringere end forventet, og i værste tilfælde risikerer du, at dét, der skulle have været drømmeboligen, ender med at blive et mareridt.

Vælger du at hyre en advokat til at gennemgå dokumenterne, før du skriver under, er du på den sikre side. Med et advokatforbehold kan du komme ud af handlen, hvis der opstår uventede, negative overraskelser.

Samtidig sikrer du, at alle detaljer er med, og du bliver gjort opmærksom på, hvis der er detaljer eller information, der skal ændres, før du skriver under. Du er med andre optimalt stillet, fordi du har konsulteret dig med advokat, der har flere års erfaring indenfor køb af boliger.

Du kan læse mere om advokatrådgivning her.

Kan jeg ikke nøjes med ejendomsmægleren?
Ejendomsmæglerens opgave er at sælge boligen for sælger. Det betyder, at han varetager sælgers interesser. Selvom du måske føler, at du er blevet gjort opmærksom på alt i forbindelse med salget, er det ikke sikkert, at du har fået det hele med.

Du føler måske, at du kan have tillid til ejendomsmægleren, fordi han eller hun har gjort opmærksom på negative sider af handlen også. Det kan du i de fleste tilfælde også, men hvis du vil være på den sikre side, er det en god idé at konsultere en advokat.

Husk på, at ejendomsmæglerens succeskriterie er at få boligen solgt så hurtigt som muligt. Der vil i mange tilfælde være oplysninger, der ikke bliver nævnt – og som du ikke har mulighed for at vide, da det ikke er en situation, du er i ofte.

En boligadvokat nærlæser alle detaljer
Købsaftaler og dokumenter ved et boligkøb er fyldt med juridiske formuleringer, der er svære at tolke for den almindelige borger. Det kan være let for mægleren at minimere eventuelle fejl, og det kan samtidig være svært for dig at vurdere konsekvenserne bag de små detaljer.

Når du hyrer en advokat, bliver købsaftalen og alle øvrige dokumenter, der relaterer sig til boligkøbet, nærlæst. Efterfølgende bliver detaljer om ejerforeningen, tilstandsrapporten, elektricitet og energimærke oversat til et sprog, du forstår.

Du får indsigt i de eventuelle negative konsekvenser ved boligsalget, så du kan træffe en begrundet beslutning i samarbejde med din boligadvokat. Mangler der oplysninger eller nødvendige dokumenter, sørger advokaten for at indhente dem, så du undgår ubehagelige overraskelser efter købet.