Morten Lindhard, biolog og naturvejleder på Røsnæs overdrev, har været med til at oprette Greenpeace og deltaget i kortlægning af hvalernes færden i de glade 60’ere.

DSC_0185Han er naturvejlederen på Røsnæs Naturskole & Lejrskole, hvor han dengang som hvalforsker fra Århus Universitet, blev ansat i 1991 gennem Naturstyrelsen for at medvirke til at få stedet til at blomstre. Det må man sige han har, der er gang i projekterne med ham som historiefortæller, geolog og botaniker og 25 års jubilæum.

Røsnæsgården drives af Kalundborg Kommune i samarbejde med Naturstyrelsen. Morten har mange forskellige vandreture, undervisning, fremvisninger og meget andet på programmet, alt sammen med udgangspunkt i det naturhistoriske, naturskønne sted. Han har også udlejninger til selskaber, foreninger og andre, der bare vil bo derude og have deres eget koncept. Dertil hører et storkøkken og andre faciliteter. Læs mere her.

Morten Lindhard brænder for naturen og giver gerne sit bud på fremtidens naturpleje. “Lad os få alle elementerne samlet til et velfungerende økosystem, hvor eksempelvis køerne får lov at passe sig selv, græsser og går ude hele året rundt. Det har Mogens Anholm fået en miljøpris for,” siger Morten. “Fremtidsudsigterne kan være, man har en blanding af køer, heste, og hjortevildt, således at økosystemet bliver mere komplet. Der står i Kyoto-aftalen, man skal tilstræbe bevarelsen af økosystemer. Det er jo planteædere, og græsningen af dyrene har været en landbrugstradition i 6000 år. Et hegn bør opsættes mellem de dyrkede marker og de vilde marker, da dyrene kan passe deres rolle i naturen og på den måde forhindre, de ødelægger afgrøderne”.

Store dyr fascinerer, men hvad Morten præcis mener om elefanterne (jf. t-shirten) og om at slippe dem løs, den historie må have I til gode, når I gæster Røsnæs Naturskole & Lejrskole søndag, 200 års dagen på Røsnæsgården. Se programmet her.

/Evelyne