De tre vingårde på Røsnæs inviterer igen i år til en spændende dag med guidede ture i veteranbusser, frokost på Café Dyrehøj og en række nyheder. Det sker den 19. september.

Tre vingårde på Røsnæs har igen i år valgt at forene kræfterne i et fælles tilbud om en spændende dag, hvor gæsterne fragtes rundt i veteranbusser og kan opleve guidede ture på de tre vingårde – fra den nyeste til den største og til den ældste vingård.

Stig ombord i veteranbussen allerede på Kalundborg Station

Som noget nyt vil den ene af veteranbusserne starte på Kalundborg Station, så gæster kan ankomme med toget og stige direkte ombord på turbussen. Og de vil naturligvis blive returneret til stationen, når dagens program er omme.

Gæsterne vil undervejs få et godt indblik i vindyrkning i praksis, og i hvad der kræves for at lave god vin i Danmark. Alle tre steder vil der være smagsprøver på gårdens egne vine, ligesom frokosten på Café Dyrehøj bliver ledsaget af tre vine fra Dyrehøj Vingaard.

Blandt vindagens nyheder kan nævnes, at der er plantet nye vinmarker på alle tre vingårde, Stub Vingaard kan præsentere to vine fra første høst (2019), og Dyrehøj Vingaard har åbnet en ny vinbar med spændende ’vinmaskiner’, hvor gæsterne selv kan gå på opdagelse i hele 12 forskellige vine.

Gæster, der ønsker at kombinere vindagen med et længere ophold på Røsnæs, kan for eksempel overnatte på Strandhotel Røsnæs, Røsnæs Naturcamping eller på Kongsgård B&B – og de kan vælge at slutte dagen af med middag på den prisbelønnede Restaurant Næs, der er nabo til Stub Vingaard.

Dagens program
For gæster der kommer med tog. Afgang fra Københavns Hovedbanegård kl. 8.48 ankomst til Kalundborg Station kl 10.13. Gæster der ankommer med tog stiger på bus 1 på stationspladsen

Senest kl. 10 Øvrige deltagere parkerer bilen på Dyrehøj Vingaard og stiger på bus 2

10.20 – 11.30 Stub Vingaard (Skambækgården) v. Carl F. Stub Trock

11.35 – 12.45 Dyrehøj Vingaard v. Tom Christensen & Betina Newberry

13.00 – 13.45 Frokost på Café Dyrehøj (’Vinbondens bræt’ incl. 3 vine)

14.00 – 15.15 Røsnæs Vingård v. Anders Lejbach

15.15 Bustur tilbage til Dyrehøj Vingaard og derefter til Kalundborg Station

16.45 Tog afgang fra Kalundborg Station ankomst KBH H kl. 18.12

Du kan købe billetter og læse mere om turen og de tre spændende vingårde, der skal besøges her.

Foto: ABW