For anden gang afholdes Danmarksmesterskabet i brætspillet Othello på Vestsjælland, nemlig i Ubby. Det sker lørdag den 11. september kl. 10-17, hvor Ubby Bibliotek danner rammen om årets danske mesterskab i Othello.

Naturligt at Danmarksmesterskabet afholdes i Ubby

Dansk Othello Forbunds formand, Peter Michaelsen, er sognepræst i Hvidebæk pastorat med bopæl i Rørby, og næstformanden Daniel Høgh har sine rødder her på egnen. Desuden bor U-12 juniordanmarksmesteren Elisabeth Caohuimin Ulvedal Jensen i Ubby, hvor hun jævnlig har sin gang på biblioteket. Othello er derfor et af de brætspil, som hver gang er på programmet, når der i skolernes efterårsferie og vinterferie afholdes brætspilsdage på Ubby Bibliotek.

Spil Othello på biblioteket hver fredag

Dansk Othello Forbund håber at se mange nye spillere ved DM 2021 i Ubby. Alle er velkomne, både øvede og uøvede deltagere. Og det er ganske gratis. Har man lyst til bare at kigge, er man også meget velkommen. Lokale Othellospillere mødes hver fredag fra 16 til 18 på Ubby Bibliotek. Her kan man lære spillet og få gode fiduser af mere erfarne spillere. Efter 11/9 vil der også blive instruktion i andre brætspil.

Meget enkle regler

Othello-spillet, som blev opfundet i Japan i 1971, har meget enkle regler.

På et bræt med 8×8 felter skiftes de to spillere til at lægge og vende 64 tofarvede brikker, idet de hver gang lægger en brik, så en eller flere af modpartens tilstødende brikker bliver klemt imellem den nye brik og en af de brikker, spilleren har på brættet i forvejen. Dermed bliver brikken/brikkerne vendt om og skifter farve. Når brættet er fyldt ud, vinder den, der har flest brikker i sin farve.

Praktisk:

Turneringen er åben for alle og det er gratis at deltage. Der vil være præmier til bl.a. bedste turneringsdebutant, bedste spiller under 12, 15 og 18 år, m.m. Hvis man ønsker at deltage, skal man tilmelde sig til Peter Michaelsen på tlf. 5115 8849 eller mail: pmi@km.dk, senest torsdag den 9. september.

Vil man kun være tilskuer, så møder man bare op.

 

Pressefoto