Da danskmesterskabet i Skolevolleyball for 9.klasser i denne uge blev spillet i Kalundborg Hallerne, var der fokus på mere end blot at vinde kampe. Fællesskabet mellem kampene og relationer på tværs af skolerne blev også dyrket. Som værter for stævnet havde Rynkevangskolens 8.klasser ansvaret for madlavning, rundvisninger, aktiviteter og hygge for de over 200 deltagere fra hele landet.

Efter tre dage med fuld knald på DM i skolevolleyball i Kalundborg Hallerne og på Rynkevangskolen kan administrativ leder på Rynkevangskolen Anette Hallgren igen sænke skuldrene:

Det har været et helt igennem fantastisk stævne. Vi har haft sådan nogle dejlige gæster fra skoler fra hele landet, og vores 8. årgang har virkelig klaret værtsrollen til UG”, fortæller hun. Spørger man værterne, så er svaret det samme, for det har været sjovt at få gæster fra hele landet:

Det var rigtig hyggeligt, og det er superfedt, at de andre kommer til vores skole”, siger Laria fra 8.b.

Skolen har gennem hele stævnet fungeret som deltagernes base, hvor de over 200 gæster har spist, sovet og hygget sig efter kampene i Kalundborg Hallerne. Særligt vigtige har skolens 8. årgang været, for de har haft ansvar for, at gæsterne følte sig velkomne, glade og ikke mindst mætte:

Vi har lavet mad til dem alle sammen, mens de var her. Vi har både lavet wraps med grønt og kylling og så også en ret krydret risret til aftensmad”, fortæller Avesta fra 8.b på Rynkevangskolen, og selvom hun ikke selv har været med på volleybanen, har oplevelsen med stævnet stadig været god:

Det har været rigtig hyggeligt at lave mad og været vært. Det har virkelig været hyggeligt at være sammen med vennerne på den her måde – også selvom nogle har været tidligere oppe, end de plejer”.

Et særligt fællesskab

Bag stævnet står Dansk Skoleidræt, der ud over at arrangere DM i skolevolley, også arrangerer mesterskaber i basket, atletik, høvdingebold og en række andre sportsgrene.

Til mesterskabet i skolevolley deltog i år elever fra i alt 17 forskellige skoler fra hele landet, og det er helt særligt at mødes så mange elever fra mange forskellige skoler, fortæller Malte fra 9.årgang Hanssted Skole i Valby:

Det har været superfedt og megahyggeligt at være sammen med sine venner på en anden måde”. Hans medspiller og klassekammerat Christoffer er enig:

Der er masser af fællesskab, og når man møder dem, man lige har spillet mod, så hilser man. Og selvom man er træt, så vil man bare gerne spille mere volley med alle de andre”.

Elevernes store interesse i sporten og hinanden glæder stævnekoordinator ved Dansk Skoleidræt Ulrik Sundahl Sørensen, for det er vigtigt også at dyrke venskaberne og fællesskabet, forklarer han:

Vores mantra er vores tre f’er; fairplay, faglighed og fællesskab. Derfor har vi samlet alle deltagerne på én skole, og når finalerne er spillet, samler vi alle til fælles afslutning i hallen. Vi ser relationer udvikle sig, når de er på skolen, spiser og sover sammen. Og fordi et volleyhold er sammensat af elever fra hele årgangen, sker der noget særligt med relationerne dér. Og skulle de unge mennesker få lyst til at spille mere volley, så er det jo kun dejligt”.

Selvom 8. årgang fra værtsskolen ikke selv har spilet kampe, har de mange forskellige opgaver stadig være sjove, synes Celina fra 8.c på Rynkevangskolen. Hun har nemlig siddet ved dommerbordet og holdt øje med både snyd og point, da de vigtige kampe blev spillet:

Når man sidder ved dommerbordet, så skal man sørge for at ingen snyder, og man skal sørge for at styre pointtavlen. Det var rigtig sjovt at se kampene og hyggeligt at være sammen med vennerne,” fortæller hun afslutningsvis.

 

Pressefoto