De Danske Børnebiblioteker inviterer alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2021. Det er nemt at deltage: Læs en masse gode bøger og vær med i konkurrencen om at gå amok i en boghandel.

Sommerbogen 2021 åbner d. 11. juni og fortsætter frem til d. 21. august.

Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave– nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie. Tusindvis af børn deltager hvert år i kampagnen, der altså med stor succes får børnene til at læse mere og dele de gode oplevelser med hinanden.

Læs og løs udfordringer
Kravet om boganmeldelser træder i baggrunden, og i stedet skal børnene udfordre sig selv undervejs, hvorved fokus rettes mod selve læseoplevelsen. Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på det lokale bibliotek. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrader – Børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen (lodtrækning) om en af de tre hovedpræmier.

Hvad sker der i Kalundborg?
Deltager du i Sommerbogen her i Kalundborg Kommune, er du samtidig med i konkurrencen om en stor lokal præmie. Kalundborg Biblioteker har nemlig også deres egen spændende konkurrence. Ud over de løbende præmier, som udbydes med den nationale læsekonkurrence, præmierer vi også de børn, der afleverer de tre anmeldelser og udfordringsarket på biblioteket med en gratis bog (så længe lager haves). Og den største præmie: når børnene har afleveret det udfyldte udfordringsark med de 3 boganmeldelser, deltager de i lodtrækningen om en smart højtaler man kan tage med sig overalt.

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om de 3 hovedpræmier, hvor de får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter. Det er også kutyme på Kalundborg Biblioteker, at børn der er med i Sommerbogen, alle får en gratis boggave (så længe lager haves).