Kunstmuseet har forlænget muligheden for at opleve Brockdorffs fantastiske og håbefulde maleriske verden, hvor næsten alle de 40 udstillede værker nu hører til den faste samling på Odsherreds Kunstmuseum. En fornem gave Ny Carlsbergfondet samt yderligere en gave fra kunstnerens familie har bevirket, at Kunstmuseet nu kan vise hele Brockdorffs lange udvikling og kreative malerudfoldelse gennem mere end 50 år.

Foto: Odsherreds Kunstmuseum

En række af billederne er i kæmpe-formater, næsten på størrelse med filmlærreder, hvor man nærmest suges ind i billederne med deres mange mandshøje figurer. Brockdorff var virtuos til at skildre personer i forskellige sociale sammenhænge – lige fra store politiske manifestationer til intime situationer i dagliglivet. Men ofte også med en snert af poesi og med karakter af drømmebillede.

Sammen med Brockdorff udstillingen vises frem til december: ”De kvindelige Odsherredsmalere – og deres Mænd”. Der er tale om en særophængning med fokus på de tre malende ægtepar blandt Odsherredsmalerne: Birthe Bovin og Karl Bovin, Helga klitbæk og Karl Ejstrup samt Ellen Krause og Viggo Rørup. Desuden vises også værker af Carla Colsmann Mohr, Asta Ring Schultz samt Ingrid Wichmann. Stilfærdige og bomstærke – var én af de betegnelser, der blev brugt om disse kvindelige kunstnere, der var uddannet på Kunstakademiet, og for ægteparrenes vedkommende her havde fundet deres livsledsagere.

Der er sommeromvisning i samlingen og udstillingen på udvalgte tirsdage kl. 14.00: 26. juni, 31. juli, 28. august, 25. september. Prisen er 25 kr. – foruden entré til Kunstmuseet.

Odsherreds Kunstmuseum har åbent tirsdag – søndag kl. 11 – 16. mandag lukket.