soldiers of odinSå kom Kalundborg igen på landkortet i de landsdækkende medier. TV2 nyhederne bragte en historie om, at den internationale organisation Soldiers of Odin nu også får en lokalforening i Kalundborg. Grobunden for den nye forening er groft skitseret kombinationen af forøgelsen af migranter og reduktionen af politiets tilstedeværelse i Kalundborg.

TV2s journalist kunne ikke finde nogle lokale borgere, der synes det var en god idé, men der er i skrivende stund allerede 415 personer der synes godt om foreningens Facebookside, hvor du også kan se TV-udsendelserne om og anden presseomtale af foreningen.

Sn.dk skriver, at de blev smidt ud fra det stiftende møde, men det dementerer foreningen på Facebook: “Pressen blev ikke smidt ud. Pressen blev henstillet til at de skulle fjerne kameraerne under mødet – da det virkede forstyrrende. De måtte selv gerne deltage ved mødet.”

Tre lokalpolitikere blive interviewet, og de tager alle afstand fra initiativet. Peer Justesen (DF) foretrækker ifølge TV2 autoriserede vagtselskaber, men mener generelt ikke, der er behov for “en gruppering bestående af stærke folk, som vil passe på vores borgere, det klarer politiet”.

Synspunktet møder ikke overraskende kritik på den nystartede forenings Facebookside:

“Hvor ubegavet et svar , der er for hulen ikke noget politi, og man ser aldrig politi i byen. Dette er det vilde vesten” – Lene

“Det tyder bare på at han ikke ved hvad der sker i byen. Han hører på politiet og deres gode løgn.” – Martin

“Jamen ville tro på politiet var her ude på gaderne, men det er de ikke” – Simon

Lokalpolitiet afviser overfor TV2, at centraliseringen har medført forringelser af politiets indsats i Kalundborg.

Til TV2 udtalte medlemmer og potentielle medlemmer af foreningen:

“Hvis folk tror, at vi skal ned og lave tæskehold, så tager de eddermaneme fejl, for det er ikke det, vi er her for” – Arne Andersen, talsmand.

“Vi kan jo ikke vente på, at politiet kører fra Holbæk eller for den sags skyld Roskilde, hvis der sker noget i Kalundborg” – Stefan

“Jeg troede det var en flok racister, men det er helt almindelige mennesker, familiemennesker, (…) og de havde nogle gode pointer” – Abdi