Der er ingen tvivl om, at børn i dag selv har meget at sige, når det kommer til deres påklædning. Allerede omkring vuggestue-alderen kan man opleve sit barn i en nedsmeltning over, at det er blomsterprint og ikke Elsa fra Frost, der er på blusen.

Børn skal kunne lege og bevæge sig frit
Hos den danske webshop Kids-world er man helt med på, at børnene i dag er medbestemmende når det kommer til indkøb af deres tøj og fodtøj. Men man er også klar over, at børnene fokuserer på hvilken superhelt eller disney figur, der er på tøjet og ikke skænker leg og bevægelse en eneste tanke, når de shopper tøj med mor og far.
Hos Kids-world finder I tøj og sko fra mere end 200 brands, heriblandt en del danske brands som Name It, Skechers, Wheat, Petit by Sofie Schnoor og mange andre.

En ting, som disse brands har til fælles er, at de producerer komfortabelt tøj som samtidig ikke begrænser børnene i at bevæge sig frit.

Ingen børn er ens
Pasformen er en vigtig størrelse, når det kommer til tøj og sko. Til alt held findes der så mange forskellige producenter på markedet, at der bliver designet og lavet tøj og sko i alle varianter såfremt der ellers er efterspørgsel på det. Derfor er det heller ikke ualmindeligt, at der til hver familie hører favorit brands til, som foruden designet også har noget at gøre med, hvorvidt tøjet matcher i pasformen. Dette kommer især til udtryk ved fodtøj, hvor man eksempelvis ved fodboldstøvler kan snakke med både mænd og kvinder, som har spillet i fodboldstøvler af samme mærke igennem hele deres “fodboldkarriere”.

Overtøjet skal være det helt rigtige
Når det kommer til overtøj, handler det ikke kun om hvor lækkert designet er, men også om dets praktiske egenskaber. Der findes et utal af styles på markedet, og det kan være svært ikke at stirre sig blind på udvalget.

Heldigvis kan man koge udvalget ned til nogle ret basale ting, som man skal gøre sig nogle tanker omkring inden hver sæson.
1. Skal jakken være lang eller kort?
2. Skal overtøjet lukkes med knapper, lynlås eller måske begge?
3. Er der behov for et højt vandsøjletryk og hvor modstandsdygtig overfor vind skal tøjet være?
4. Skal det være muligt at snøre overtøjet ind i taljen?

Har I taget stilling til disse specifikationer allerede inden I går i gang med at finde jeres eget eller børnenes nye overtøj, så kan I forud for udvælgelsen, sortere rigtig mange produkter fra, som reelt set ikke har jeres interesse.

Når det kommer til overtøj til børn, handler det ikke kun om hvor lækkert designet er, men også om dets praktiske egenskaber. Foto: ABW