Den 5. januar 2019 løber DR’s SPORT 2018 over skærmen, og Lis Bay er én af de tre nominerede til de frivilliges pris, Årets Energibundt. Prisen er stiftet af Danmarks Idrætsforbund og Ørsted og uddeles i år for tredje år i træk.

Årets Energibundt går til en frivillig, der har ydet en særlig indsats i en af landets mange lokale idrætsforeninger. Og det har Lis Bay i dén grad gennem sit frivillige engagement i Tissø Roklub.

Blandt mere end 500 indstillede er Lis Bay udvalgt som én af tre finalister, der er med i kapløbet om hæderen og en præmie på 75.000 kr. Desuden vinder både 2. og 3. pladsen 10.000 kr. hver.

I Tissø Roklub er der plads til alle. Og ligesom der skal være trænere til de ambitiøse, så skal der også være kræfter til at tage sig af dem, der har det svært. Det har været Lis Bays udgangspunkt i de mange år, hvor hun har været aktiv i Tissø Roklub.

Finalist ved Årets Energibundt 2018, Lis Bay. Foto: Ørsted

Ud over opmærksomheden på mennesker med udfordringer banker Lis Bays hjerte for rosporten. Hun arrangerer træningsture for ungdomsafdelingen og har været med til at rejse penge til klubbens træningslokale med ergometermaskiner – en disciplin, som Lis selv har flere verdensmesterskaber i.

Selvom Lis Bay snart fylder 77 og indimellem tænker på at drosle ned, kan hun ikke lade være med at engagere sig.

Lis er, sammen med to andre frivillige, udvalgt af dommerpanelet blandt mere end 500 indstillinger, og det er hun pga. sit aktive bidrag som frivillig i Tissø Roklub, sin omsorgsfulde indsats og enorme energi ved hver eneste træningsaften.

Når prisen uddeles ved DR SPORT 2018, har alle tre nominerede mulighed for at invitere familie og 20 medlemmer af foreningen med til showet, hvor vinderen af prisen afsløres.

Man kan læsemeget mere om prisen og de tre nominerede på Ørsteds egen hjemmeside.