Foto: KUF

Den 27.-28. juni får cirka 90 børn og unge med synshandicap mulighed for at prøve judo.

For 50. gang byder Synscenter Refsnæs velkommen til den årlige sommerskole for 7-16-årige blinde og svagtsynede. Sommerskolen er en tradition, hvor blinde og svagsynede børn og unge fra hele landet mødes den første uge af sommerferien.

Et vigtigt element på sommerskolen er motion.

“Vi forsøger gennem fysisk aktivitet blandt andet at arbejde med elevernes kropsforståelse og balance. Som blind og i nogen grad som svagsynet kan det være svært at få sig rørt og finde et idrætstilbud, hvilket alt sammen er med til at svække ens fysiske formåen”, siger projektansvarlig Christian Bundgaard fra Dansk Blindesamfund og fortsætter:

“Vi vil gerne udfordre eleverne på dette område, fordi vi tror, at glæden ved at røre sig og den selvtillid, som man opbygger herigennem, kan bruges i det daglige både nu og i voksenlivet. I år har vi valgt at fokusere på judo, da det er en kampsport, som egner sig godt til personer med et synshandicap. Vi skal først igennem en række grundlæggende øvelser, som forhåbentligt forbereder os til en lille duel”.

Judo for blinde og svagtsynede er et område, som Judo Danmark har mere fokus på i den kommende tid. Målet er at tilbyde flere aktiviteter for blinde og svagtsynede i Danmark for alle aldre og niveuaer. Til maj 2018 afholder Judo Danmark sit første Nordiske Mesterskaber for blinde og svagtsynede i Hillerød og på sigt er håbet at få en deltager med til de Paralymiske Lege.