Et prisværdigt initiativ, men det er ikke på vores dagsorden. Det er groft skitseret meldingen fra Kalundborg Kommune, når DR spørger, hvad kommunen har tænkt sig at gøre ved blænding af ænder. Ja, du læste rigtigt: selvom vi snart skriver 1. april, så er det ikke en and (som DR selv pointerer).

andBlænding af ænder – eller havfugle i almindelighed – er ifølge Dansk Ornitologisk Forening et problem, som kystkommuner bør gøre noget ved. I nabokommunen Odsherred har man således valgt at gøre noget.

Sommerhusejere i første række er i flere år blevet mødt med et kommunalt krav, når de har ønsket at bygge nyt eller bygge om: De nye vinduer må maksimalt reflektere 13 procent af solens stråler for ikke at påvirke fuglene ude i Sejerøbugten. Når solen reflekteres fra store vinduesflader kan den ifølge kommunen blænde på flere kilometers afstand, hvilket kan forstyrre fuglene, så de ikke ønsker at opholde sig i området.

Ifølge DR ryster sommerhusejerne på hovedet, og Kalundborg Kommune konstaterer tørt, at man i lighed med Slagelse og Lolland Kommuner ikke har nogen generelle retningslinier om blænding af ænder.