Som følge af, at Kalundborg kommune henover weekenden har bevæget sig op over et incidenstal på 400 for coronasmittede i kommunen, har arrangørerne af årets Uddannelses- og lærlingemesse besluttet at aflyse messen d. 29. november 2021.

Unge og forældre i Kalundborg Kommune var ellers inviteret til Uddannelses- og lærlingemessen for at få et overblik over de mange muligheder, der er for uddannelse og job i lokalområdet.

Messen er arrangeret af Kalundborgegnens Erhvervsråd og Kalundborg Kommune – i et tæt samarbejde med de lokale uddannelser og virksomheder. Projektet er finansieret af Børn og Familie-udvalget i Kalundborg Kommune og Kalundborgegnens Erhvervsråd.

Arrangørerne af messen forventer, at messen afholdes efterår 2022 næste gang. Lise Ebdrup, der er afdelingsleder for Ungdommens Uddannelsesvejledning i Kalundborg Kommune fortæller, ”Jeg er meget ærgerlig over, at det alligevel ikke kan lade sig gøre at afholde messen, fordi det er en virkelig god mulighed for at få et dybere indblik i mere end 42 lokale virksomheder, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser”.

Til trods for at uddannelsesmessen ikke bliver til noget i år, så glæder Ungdommens Uddannelsesvejledning sig over at en række andre initiativer til unge i år har kunnet gennemføres.

”Det personlige møde med uddannelserne er så vigtigt for vores unge mennesker, derfor er vi også glade for at det i tæt samarbejde med vores ungdomsuddannelser, er lykkes at gennemføre både Tour de uddannelse og brobygningsaktiviteter for vores elever i skolernes 8. og 9. klasser,” uddyber Lise Ebdrup.

Fremtidens Faglærte
Kalundborgegnens Erhvervsråd har gennem flere år arrangeret Kalundborg messen, og de er med i flere lokale projekter, som handler om at fremme viden om lokale karrieremuligheder.

”Det er drønærgerligt, at vi må aflyse, for der var lagt op til en fantastisk dag for både elever, uddannelser og virksomheder. Men vi vil blive ved med at finde veje til at få vist de mange muligheder for lokal uddannelse og karriere frem.” siger Jens Lerager, som er erhvervschef i Kalundborgegnens Erhvervsråd.

”Det lokale erhvervsliv udvikler sig virkeligt positivt, og det betyder også, at der bliver brug for mange flere faglærte i Kalundborg omegn i fremtiden. Og det vil vi gerne være med til at understøtte, hvor vi kan”, uddyber Jens Lerager.

Uddannelses- og Lærlingemessen er en del af en samlet indsats, som har til formål at give lokale unge og deres forældre mulighed for at blive klogere på, hvad de mange forskellige uddannelser og jobs indebærer. Målet er at klæde de unge godt på til at træffe valg om uddannelse efter endt folkeskole og ungdomsuddannelse. Samtidig er messen en mulighed for lokale uddannelsesinstitutioner og virksomheder for at møde deres fremtidige elever og
lærlinge.