Begivenheder

Andre nyheder

Pressefoto

Er du vild med film?

Kalundborg Biblioteker har haft stor succes med Stop Motion Studio arrangementerne i de sidste par år: Vi er gået videre med stop-motion-ideerne og opretter nu en klub, hvor børnene kan lave deres egne film, bruge deres kreativitet og have det sjovt. Der er opstart den 27. februar.

Pressefoto

Fra Libanon til Lærkevej

Souad Taha tager i dette underholdende, gribende og personlige foredrag publikum med på en hæsblæsende rejse. Det sker onsdag den 4. marts kl. 19-21 i Kalundborg Hallen

Pressefoto

Rock der rykker

Under ”Liv i forsamlingshusene” har Kalundborg Kommune og Eskebjerg forsamlingshus inviteret til en rock aften med Bandet ”Last To Know”. ”Last To Know” er en Powertrio bestående af Guitar, bas og trommer tilsat en sprød forsanger. Sloganet for bandet er ”Rock der rykker”.

Foto: ABW

Sølvmedalje til RÖS Gin

“I ginkategorien, hvor vi deltog, var der alene tilmeldt over 80 gins. I det skarpe felt synes vi, at en sølvmedalje ikke er så ringe endda,” fortæller vinbønderne Tom og Betina.

Foto: ABW

Politirapporten

Alarmopkald om brand i en ejendom i Eskebjerg. Fire mænd fra Litauen, som bor på stedet vågnede ved lugten af røg og kom selv ud fra huset. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var ild i noget træværk ved en udestue. Ilden blev hurtigt slukket, og skaderne på huset var begrænsede. Branden viste sig at være startet omkring en stikkontakt.

Pressefoto

Irsk folkemusik i Reerslev Forsamlingshus

Fredag den 3. marts kl. 20.00 giver Reerslev Forsamlingshus mulighed for en hyggelig aften i selskab med folkemusikgruppen Folk Friends. Musikken er meget inspireret af irsk/skotsk folkemusik, som står bandets medlemmer nært. Repertoiret spænder vidt lige fra vemodige ballader til livlige sange at synge med på. Det hele serveres med en spilleglæde ud over det sædvanlige.

Foto: ABW

Parforholdet sat på prøve

Når én i familien rammes af psykisk sygdom, rammes hele familien. Også parforholdet kommer under pres. Hvordan overlever parforholdet krisen? Bedre Psykiatri Kalundborg inviterer til foredrag torsdag den 27. februar kl. 19-21.30 i Café Solsikken.

Høje unge mænd, foto: KU

Høje unge mænd kan have lavere risiko for demens

Mænd, som ved værnepligten er højere end gennemsnittet, har tilsyneladende lavere risiko for at udvikle demens senere i livet. Sammenhængen kan skyldes, at højde er et udtryk for vores vækstbetingelser, og at en høj højde er et udtryk for, at kroppen har udviklet sig optimalt.

Pressefoto

Musik og sang for de fine følehorn

Kalundborg Biblioteker glæder sig til at byde velkommen til et forår fyldt med ’Musik og Sang og De Fine Følehorn’. Første gang er tirsdag d. 25. februar i den nyåbnede Biblioteksinfo, Vesterlunden 1 i Snertinge.

Little dog maltese and black and white cat eating food from a bowl in home

Gratis ernæringsrådgivning i Maxi Zoo Kalundborg

Døjer din kat eller vovse med fordøjelsen, eller har kæledæggerne andre små skavanker, så kan det godt skyldes kosten. Derfor inviterer Maxi Zoo Kalundborg den 21.-23. februar byens firbenede til personlig rådgivning om kost og ernæring, så familiens pelsede ven kan komme i fuldt firspring igen. 

Foto: Holbæk Kommune

Samkørsel skal styrke borgernes mobilitet

Uden for byerne falder antallet af borgere. Men den enkelte borgers behov for mobilitet bliver ikke mindre af at bo længere fra en større by. Derfor lancerer Kalundborg, Holbæk og Slagelse kommuner i samarbejde med Region Sjælland og Movia app’en NaboGo, som skal gøre det nemmere at dele de tomme sæder i bilerne.

Foto: RfST

Hver tredje cyklist bruger mobilen

Øjnene på trafikken og begge hænder på styret! De gode råd ser en del cyklister bort fra, når de kører i trafikken. Hver tredje cyklist mellem 18 og 65 år erkender nemlig, at de meget ofte, ofte eller en gang imellem har den ene hånd på mobilen for fx at læse og skrive beskeder, finde musik, tale håndholdt eller spille spil, mens de cykler.