Traditionen tro mødes gymnasterne til DGI Forårsopvisningen i Kalundborghallerne for at vise, hvad de har arbejdet på hele sæsonen.

Nogle er til spring, andre til rytme. Nogle er børn, andre er blevet lidt mere grå i toppen. Nogle er med første gang, andre har været med i en menneskealder. Fælles for alle er passionen for gymnastikken og glæden ved at vise den frem.

Småpiger i gymnastikopvisning. Foto: DGI.

“Forårsopvisningerne er noget helt særligt for gymnastikforeningerne og deres gymnaster. Her kan de vise, hvad de har arbejdet på i hallerne rundt omkring på Sjælland. For mange giver det også lidt ekstra på fællesskabskontoen, fordi man får en unik oplevelse som hold eller forening”, siger Camilla Madsen Ysnæs, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

Plads til bredden
Det er ikke kun i Kalundborg, der er tradition for denne slags opvisninger. I hele landet samles tæt 140.000 gymnaster i løbet af foråret. Der er mange forskellige slags hold. Selvom nogle af dem er blandt de dygtigste i landet, er det ikke en konkurrence om at være bedst.

“Det handler kort og godt om at gymnastik skal være sjovt, så det er glæden og gejsten, der brænder igennem, når holdene er på gulvet. Vi plejer at sige, at opvisningerne er meget seværdige med en bredde fra store efterskolehold til små forældre/børnehold. Gymnastikholdene i foreningerne er heldigvis meget forskellige, og det er det, vi gerne vil vise”, siger Camilla Madsen Ysnæs og fortsætter:

“Der har været rift om pladserne, så vi har lagt os i selen for at få alle med. Det er heldigvis lykkedes, og det er dejligt, at en så gammel traditionen bliver ved med at være en succes”.

Frivillige med det kølige overblik
Med 4500 gymnaster og mindst lige så mange tilskuere kræver det erfarne kræfter, hvis det hele skal lykkes. Det er frivillige fra DGI Midt- og Vestsjælland Stævneudvalg Nord, der løser opgaven før, under og efter opvisningen.

“Det er en gruppe frivillige ildsjæle, der arbejder solidt, professionelt og med stor faglighed for at sikre, at alle får en fantastisk oplevelse. Forårsopvisningerne er der, hvor vi har mulighed for at påvirke og inspirere alle til at være aktive, vi vil arbejde benhårdt for at sikre og udvikle dem, så endnu flere får gode oplevelser med gymnastikken som centrum”, siger Gitte Skaarup Olsen, der står i spidsen for udvalget.

Tid og sted
DGI Forårsopvisning finder sted i Kalundborghallerne fra den 1. til den 3. marts. Fredag er for voksenhold fra kl. 18.30 til 22. De andre dage er der opvisninger fra kl. 9 til 18. Man kan købe billetter ved indgangen. Se evt. programmet på DGI’s hjemmeside.