(Først bragt d. 27.08.19 her) 

– De fleste børn elsker at køre på løbecykel, og børn, der har cyklet på løbecykel, kan typisk gå direkte til en rigtig cykel uden støttehjul, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Cyklistforbundet opfordrer i anledning af årets kampagne forældre til at bruge cyklen til at flette motion, frisk luft og gode oplevelser ind i børns hverdag. Kampagnen kører på skoler over hele landet den 2.-15. september.

I Kalundborg Kommune deltager 237 elever for fem skoler i kampagnen. De deltagende skoler er Årby Skole, Tømmerup Fri- og Efterskole, Nyrupskolen samt Buerup Skole. Disse skoler har hver en enkelt klasse med, mens Kalundborg Friskole har syv deltagende klasser med tilsammen 161 elever.

I Alle Børn Cykler dyster skoleklasser om at cykle flest dage. Hovedpræmien er kvalitetsmountainbikes fra Principia til alle elever i vinderklassen.

Med kampagnen følger også otte guides til forældre, der vil hjælpe deres barn til at blive en glad og sikker børnecyklist – for eksempel: Hvornår kan børn hvad på en cykel, sådan lærer du dit barn at cykle, sæt hjelmen rigtigt og gør dit barns cykel køreklar. Se forældreguides på www.abc-abc.dk

Cyklistforbundet kører årets kampagne i samarbejde med Novo Nordisk. Medarbejdere fra Novo Nordisk Danmark møder om morgenen den 5. september ind på en række skoler i kampagnen for at heppe de cyklende børn de sidste 100 meter hen til skolen. Om eftermiddagen er de tilbage igen for at pumpe cykler og opfordre til at huske cykelhjelmen.

Direktøren for Novo Nordisk Danmark, Mads Veggerby Lausten, siger:
– Vi glæder os til at komme ud og heppe på børnene og overrække en Alle Børn Cykler-medalje. Cykling i hverdagen gør en stor forskel for børns sundhed og trivsel. Forhåbentlig vil kampagnen inspirere flere forældre til at hjælpe deres børn med at få gode cykelvaner.

Målinger og vurderinger foretaget af COWI gennem flere år slår fast, at kampagnen gør en forskel: Flere elever cykler i kampagneperioden, mange cykler mere end normalt, og flere holder også efterfølgende fast i cyklen.

Se mere på kampagnens hjemmeside abc-abc.dk