Friluftsrådet har uddelt 19,2 mio. kr. til projekter, der skal skabe bedre muligheder for friluftsliv. I Region Sjælland har 20 lokale friluftsprojekter fået 1,7 mio. kr. i tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv.

Under coronarestriktionerne er danskernes interesse for at komme ud i naturen steget markant. En rundspørge af KANTAR Gallup fra marts 2021 viste blandt andet, at 40 procent af befolkningen har opholdt sig mere i naturen under nedlukningen i forhold til før krisen. Den interesse håber Friluftsrådet, at den seneste uddeling af Udlodningsmidler til Friluftsliv kan være med til at imødekomme.

Der er uddelt 11,5 mio. kr. under de tre overskrifter: Flere ud i naturen, Sammen i naturen og Fordybelse i naturen. Her er der givet tilskud til lokale initiativer rundt omkring i landet, for eksempel flere shelterpladser og stier til friluftsliv.

“Vi oplever stor efterspørgsel på muligheder for at overnatte i det fri og flere stier til friluftsliv. Især under coronakrisen er der rigtig mange, der har fået øjnene op for de helt særlige oplevelser, man kan få ude i naturen – og det endda uden mundbind. Det er dejligt, at vi med Udlodningsmidler til Friluftsliv kan imødekomme den stigende interesse, men der er stadig et stort behov for flere friluftsfaciliteter og stier derude,” siger Winni Grosbøll, direktør for Friluftsrådet.

Gode lokale initiativer skal skabe friluftsliv
I Region Sjælland har 20 lokale friluftsprojekter fået 1,7 mio. kr. i tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. For eksempel har Dankbar Hus ApS i Roskilde fået 50.000 kr. i tilskud til et naturrum på Løvebakkehus, hvor der skal være mulighed for undervisning i naturen, overnatning i sheltere og udekøkken.

Undløse Lokalråd i Holbæk Kommune har fået 146.000 kr. i tilskud til at lave et aktivitetsområde med blandt andet en bålhytte og muldtoilet i den nyplantede Undløse folkeskov.

Danmarks Naturfredningsforening i Kalundborg har fået tilskud til boardwalk nord om Gørlev sø.

Du kan se listen over alle tilskud her.

Foto: ABW