Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

 

Færdselsuheld – Bjerge Landevej – Filipdalsvej, Bjerge, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 15.47 rykkede rednings- og ambulancepersonale sammen med politiet ud til et færdselsuheld med tre biler involveret. På uheldsstedet spærrede de implicerede biler og ambulancepersonalet for trafikken, således at der opstod lang kø i begge retninger på Bjerge Landevej. Uheldet skete, da en 78-årig kvinde fra Korsør i en personbil efter kørsel i nordlig retning ville foretage en svingning til venstre ad Filipdalsvej. Under svingningen blev hun påkørt af en personbil, der blev ført i sydlig retning af en 49-årig kvinde fra Slagelse. Det næsten frontale sammenstød mellem disse to biler bevirkede, at den 78-åriges bil blev slynget ind i en tredje personbil ført af en 45-årig kvinde fra Jerslev Sj. Både den 78-årige og en passager i den 49-åriges bil blev begge hastigt bragt til skadestuen i Slagelse, medens den 49-årige selv blev bragt til skadestuen i Holbæk. Alle havde pådraget sig mindre skader som følge af uheldet. Kl. ca. 17.30 var trafikken normaliseret på uheldsstedet.

 

Færdselsuheld – Bjerge, Store Fuglede, Kalundborg

Kl. 08.09 fik politiet anmeldelse om et solouheld, der skete på Bjerge Landevej, hvor en 18-årig mand fra Kalundborg kørte mod syd. Han mistede herredømmet over bilen og kørte i grøften på modsat kørselsretningen. Der var to passagerer i bilen. To af de tre blev bragt til undersøgelse på sygehus. Der er udtaget blodprøve af de implicerede, idet der i første omgang var tvivl om, hvem der havde ført bilen.

 

Forsøg på tricktyverier – Kåstrupvej, Kalundborg / Kalundborgvej, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 16.06 fik politiet en anmeldelse fra plejepersonalet på et plejehjem på Kåstrupvej om, at en 83-årig kvindelig beboer kl. ca. 15.30 havde fået uventet besøg af en kvinde, der ville ind til den 83-årige for at lave en “undersøgelse på en klinik”, samtidig med hun tog fat i den 83-åriges skulder. Da den fremmede kvinde havde almindeligt tøj på, fattede den 83-årige mistanke om, at noget var galt, og lukkede hurtigt døren. Den fremmede kvinde, der blev beskrevet som 20-25 år, 155-160 cm høj, spinkel af bygning, sort hår, iført lang mørk jakke, medbragte en Ipad og talte dansk med accent, forsvandt i ukendt retning fra området. Kl. 16.11 fik politiet en anmeldelse fra Kalundborgvej, Eskebjerg, om at den ene af to fremmede kvinder havde henvendt sig hos en handicappet beboer, som i lejlighedens entre var blevet berørt på arme og ben. Der
var intet stjålet i forbindelse med det uønskede besøg. Den anden kvinde var set gemme sig bag en busk og et skur i området, hvilket man fandt underligt. Den ene kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, 35 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: Almindelig bygning, men formentlig gravid. Flettet hår. Talte få danske ord, Talte: Engelsk, Iført: brunt/brunmelleret jakke og bukser. De to kvinder kørte muligvis i en hvid bil. Lokalpolitiet i Kalundborg/Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket kvinderne og deres bil i områderne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Spirituskørsel – Gørlev Landevej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 20.05 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Store-Fuglede for spirituskørsel i en varebil ved en tankstation. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Færdselsuheld – Sæby, Høng, Kalundborg

Kl. 19.32 kørte en 21-årig mand fra Ruds-Vedby ad Sæbyvej mod syd. Han mistede herredømmet over motorcyklen og kørte i grøften. Den 21-årige blev hårdt kvæstet og blev fløjet til Rigshospitalet. Pgl. har ikke kørekort til motorcykel.

 

Brev fra psykisk syg – Kalundborg

Adskillige offentlige myndigheder, private klinikker og privatpersoner har i den seneste tid modtaget breve fra en psykisk syg person i Kalundborg. Det er ikke første gang, at politiet eller andre modtager lignende breve. Politiet følger nu op på sagen, der tidligere er endt med, at afsenderen er kommet under lægelig behandling.

 

Øvelse mellem myndigheder mv. – Kalundborg

Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte sammen med øvrige myndigheder en øvelse i den sydlige del af Kalundborg by i løbet af eftermiddagen og først på aftenen. Øvelsen bevirkede et større antal udrykningskøretøjer og myndighedspersoner i området end sædvanligt. Der var således ingen grund til bekymring, idet myndighederne trænede deres samarbejde i nogle scenarier, som udspillede sig i området ved Statoil-raffinaderiet.

 

Hærværk mod bil – Vedelsgade, Kalundborg

Kl. 18.47 bemærkede vidner, at en mand havde lavet hærværk mod en parkeret bil ved at slå mod den. De tilbageholdt nu manden og ønskede politiet til stedet. Der var tale om en spirituspåvirket, 27-årig mand fra Kalundborg, som blev kortvarigt anholdt og sigtet for hærværk mod den parkerede bil. Politiet kørte manden til sin bopæl, hvor han blev løsladt. Han kan nu forvente at høre nærmere, når et eventuelt erstatningskrav er opgjort, og sagen skal afgøres.

 

Bil i grøften – Øresøvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 08.19 modtog politiet en anmeldelse om, at en varebil var kørt i grøften, og at der formentlig ikke var nogen personer til stede i bilen, hvis motor gik i tomgang. Politiet fandt bilen i et svært fremkommeligt område, hvori den 54-årig mandlige bilejer fra Slagelse lå og sov sammen med sin hund. Både manden og hunden var uskadte efter at bilen var kørt af vejen. Politiet kunne dog ikke få klarlagt, hvem der havde kørt bilen på det tidspunkt, bilen var kørt af vejen. Da bilejeren ikke selv måtte køre bilen, kørte politiet ham og hans hund til nærmeste busstoppested, så de med offentlig transport kunne komme helt hjem. Bilen i grøften blev afmærket med politistrimmel, og ejeren ville senere sørge for bjærgning af køretøjet.

 

Narkobilist – Flakagervej, Kalundborg

Kl. 19.01 bemærkede en patrulje en personbil med et par unge mænd, som umiddelbart ikke vurderedes til at være gamle nok til lovligt at kunne føre bilen. Patruljen forsøgte at standse bilisten, som satte hastigheden op og kørte videre ind på den blinde Gl. Hovvej, hvor bilen blev efterladt. To unge mænd stak af til fods, men blev løbet af politiet, der kunne identificere føreren som en 17-årig mand fra Kalundborg. Han havde ikke erhvervet sig et kørekort og var påvirket af narkotiske stoffer. Passageren i bilen var en 17-årig ung mand fra Gørlev. Føreren blev anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, og ved en ransagning af bilen fandt politiet noget hvidt pulver samt en digitalvægt. Føreren blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforisende stoffer, ligesom politiet prøver at finde ud, hvad det hvide pulver består af, og hvem ejeren er, hvis der er tale om narkotika. Føreren kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

 

Tricktyverier – Gyldenløves Kvarter / Charlotte Amalies Kvarter, Solrød Strand

Kl. 10.57 anmeldte en 64-årig kvindelig kørestolsbruger fra Solrød Strand, at hun kl. ca. 10.30 fik uventet besøg af to udenlandske kvinder, der ville have en underskrift på et stykke papir. Anmelderen afviste dem, men de to fremmede kvinder trængte sig ind i anmelderens lejlighed, hvor de gik rundt. De blev skældt ud over deres adfærd og forlod til sidst stedet formentlig uden at have succes med at stjæle noget. De to fremmede kvinder blev beskrevet som med anden etnisk baggrund end dansk, 30-35 år gamle, sort langt hår og iført farvestrålende tøj. De talte i øvrigt dårligt dansk og forsvandt i ukendt retning i området, hvor politiet forgæves forsøgte at finde dem. Kl. 12.45 anmeldte en 91-årig kvinde fra Solrød Strand, at hun kl. ca. 10.00 havde fået uventet besøg af en fremmed kvinde, som forsøgte at presse sig ind i hendes lejlighed. Kvinden havde fremvist et stykke papir/pap, men var blevet forhindret i at komme ind. Den fremmede kvinde havde herefter forladt stedet og blev beskrevet som: ikke etnisk dansk af udseende, 25-30 år, sort hår, talte et fremmedsprog og fremstod som gravid. Politiet ledte også efter denne kvinde, men fandt hende ikke. Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de beskrevne kvinder i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Brand i autocamper – Kløvestedvej, Borup – Køge

Kl. 11.29 rykkede politiet og brandvæsnet ud til brand i en autocamper, der stod op ad et hus. Det lykkedes ikke for brandvæsnet at redde autocamperen, der udbrændte. Ingen kom til skade ved branden, der heller ikke bredte sig til det nærliggende hus. Autocamperen havde stået til opladning, hvilket tidligere havde bevirket, at HFI-relæet var slået fra. Politiet formoder derfor, at branden kan være opstået som følge af en fejl i elsystemet i autocamperen.

 

Varetægtsfængsling – Indbrud i villa – Østrupvej, Ugerløse – Holbæk

En 49-årig mand fra Roskilde blev fredag kl. 10.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for indbrud i en villa på Østrupvej, Ugerløse, torsdag formiddag. Her var han blevet anholdt på fersk gerning under indbruddet. Retten idømte den 49-årige en straksdom på fem måneders fængsel, som han modtog. Den dømte var dog ikke enig i, at han skulle forblive frihedsberøvet, indtil afsoning kunne iværksættes, hvorfor den del af dommen blev kæret til landsretten.

 

Indbrud i villa – Ugerløse, Holbæk.

Kl. 11.29 blev der anmeldt om indbrud i en villa på Østrupvej, hvor en gerningsmand kom ind ved at knuse en rude i en dør. Fra stedet stjålet kontanter, spiritus og frostvarer. Politiet kørte til stedet, og kl. 11.40 anholdt politiet en 49-årig mand fra Roskilde, der sigtes for indbruddet. Han er fortsat anholdt, og han vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

 

Forsøg på indbrud i villa – Asnæs, Odsherred.

Kl. 11.58 overraskede en anmelder en mand, der var i færd med at bryde et vindue op til hendes hus. Pgl. stak af, da han blev opdaget. Han beskrives som: Mand, ca. 30 år, alm. af bygning, østeuropæisk af udseende, kort mørkt hår, bordeaux t-shirt, blå bukser. Det lykkedes ikke politiet at finde frem til pgl.

 

Tricktyveri – Roskilde

Kl. 12.05 fik politiet anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted kl. 1030 ved Hyrdehøj, hvor den
63-årige kvindelige anmelder fra Roskilde netop var i gang med at handle. En 20-30 årig mand, med sort hår og store, sorte briller kom hen til forurettede og spurgte hende om nogle tomater. Pgl. talte dansk med accent. Forurettede mærkede samtidig et ryk i sin taske, og da hun vendte sig om, stod en mand på 40-50 år, overvægtig, gråt hår, med hendes pung. Forurettede råbte op og manden smed forurettedes pung. Der blev således ikke stjålet noget ved den lejlighed.

 

Mistænkelig adfærd – Roskilde

Kl. 16.00 var en 13-årig pige på Roskilde station perron 2-3, hvor hun kom gående op af trappen. En 40-50 årig mand, 165-170 cm høj, der talte dansk forsøgte at tage fat i hende og ville kysse hende. Manden var iført en sort jakke og jeans. Pigen slap væk og ind i toget, hvor hun ringede til sin familie. Politiet undersøger nu sagen nærmere.

 

God nabohjælp – Hårlev, Stevns

Kl. 19.05 bemærkede et vidne, at der kørte en gul pickup ind i anmelderens indkørsel. To personer gik rundt om naboens hus, og da anmelderen så dette, henvendte han sig til de to, der kom med en noget søgt forklaring om, at de ledte efter en lejebolig. De kørte kort efter fra stedet. Anm. var sikker på, at der var tale om to personer, der havde planer om at begå indbrud. De to beskrives som: Mænd,begge ca. 30 år, henholdsvis alm. af bygning og kraftig af bygning,talte engelsk med kraftig accent. Beboerne i huset har ikke ventet besøg eller andet, der kunne godtgøre, at de to mænd var på stedet i et lovligt ærinde. Sagen er et godt eksempel på god nabohjælp!

 

Indbrud i perioden:
Kalundborgvej, Eskebjerg
Eskebjerg Strandvej, Eskebjerg
Kalundborgvej, Gørlev
Fr. Andersensvej, Kalundborg
Holbækvej, Kalundborg
Asmindrup, Kalundborg
Frederiksberg, Svebølle
Holbæk Landevej, Ugerløse