Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet d. 15/9 til d. 26/9 – 2017

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

 

Færdselsuheld – Bjerge Landevej-Filipdalsvej, Bjerge, Store-Fuglede – Kalundborg

 Kl. 15.47 rykkede rednings- og ambulancepersonale sammen med politiet ud til et færdselsuheld med tre biler involveret. På uheldsstedet spærrede de implicerede biler og ambulancepersonalet for trafikken, således at der opstod lang kø i begge retninger på Bjerge Landevej. Uheldet skete, da en 78-årig kvinde fra Korsør i en personbil efter kørsel i nordlig retning ville foretage en svingning til venstre ad Filipdalsvej. Under svingningen blev hun påkørt af en personbil, der blev ført i sydlig retning af en 49-årig kvinde fra Slagelse. Det næsten frontale sammenstød mellem disse to biler bevirkede, at den 78-åriges bil blev slynget ind i en tredje personbil ført af en 45-årig kvinde fra Jerslev Sj. Både den 78-årige og en passager i den 49-åriges bil blev begge hastigt bragt til skadestuen i Slagelse, medens den 49-årige selv blev bragt til skadestuen i Holbæk. Alle havde pådraget sig mindre skader som følge af uheldet. Kl. ca. 17.30 var trafikken normaliseret på uheldsstedet.
Færdselsuheld – Bjerge, Store Fuglede, Kalundborg
Kl. 08.09 fik politiet anmeldelse om et solouheld, der skete på Bjerge Landevej, hvor en 18-årig mand fra Kalundborg kørte mod syd. Han mistede herredømmet over bilen og kørte i grøften modsat kørselsretningen. Der var to passagerer i bilen. To af de tre blev bragt til undersøgelse på sygehus. Der er udtaget blodprøve af de implicerede, idet der i første omgang var tvivl om, hvem der havde ført bilen.
Spirituskørsel – Gørlev Landevej, Gørlev – Kalundborg
Kl. 20.05 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Store-Fuglede for spirituskørsel i en varebil ved en tankstation. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Færdselsuheld – Sæby, Høng, Kalundborg
Kl. 19.32 kørte en 21-årig mand fra Ruds-Vedby ad Sæbyvej mod syd. Han mistede herredømmet over motorcyklen og kørte i grøften. Den 21-årige blev hårdt kvæstet og blev fløjet til Rigshospitalet. Pgl. har ikke kørekort til motorcykel.
Øvelse mellem myndigheder mv. – Kalundborg
Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte sammen med øvrige myndigheder en øvelse i den sydlige del af Kalundborg by i løbet af eftermiddagen og først på aftenen. Øvelsen bevirkede et større antal udrykningskøretøjer og myndighedspersoner i området end sædvanligt. Der var således ingen grund til bekymring, idet myndighederne trænede deres samarbejde i nogle scenarier, som udspillede sig i området ved Statoil-raffinaderiet.
Hærværk mod bil – Vedelsgade, Kalundborg
Kl. 18.47 bemærkede vidner, at en mand havde lavet hærværk mod en parkeret bil ved at slå mod den. De tilbageholdt nu manden og ønskede politiet til stedet. Der var tale om en spirituspåvirket, 27-årig mand fra Kalundborg, som blev kortvarigt anholdt og sigtet for hærværk mod den parkerede bil. Politiet kørte manden til sin bopæl, hvor han blev løsladt. Han kan nu forvente at høre nærmere, når et eventuelt erstatningskrav er opgjort, og sagen skal afgøres.
Bil i grøften – Øresøvej, Svebølle – Kalundborg
Kl. 08.19 modtog politiet en anmeldelse om, at en varebil var kørt i grøften, og at der formentlig ikke var nogen personer til stede i bilen, hvis motor gik i tomgang. Politiet fandt bilen i et svært fremkommeligt område, hvori den 54-årig mandlige bilejer fra Slagelse lå og sov sammen med sin hund. Både manden og hunden var uskadte efter at bilen var kørt af vejen. Politiet kunne dog ikke få klarlagt, hvem der havde kørt bilen på det tidspunkt, bilen var kørt af vejen. Da bilejeren ikke selv måtte køre bilen, kørte politiet ham og hans hund til nærmeste busstoppested, så de med offentlig transport kunne komme helt hjem. Bilen i grøften blev afmærket med politistrimmel, og ejeren ville senere sørge for bjærgning af køretøjet.
Narkobilist – Flakagervej, Kalundborg
Kl. 19.01 bemærkede en patrulje en personbil med et par unge mænd, som umiddelbart ikke vurderedes til at være gamle nok til lovligt at kunne føre bilen. Patruljen forsøgte at standse bilisten, som satte hastigheden op og kørte videre ind på den blinde Gl. Hovvej, hvor bilen blev efterladt. To unge mænd stak af til fods, men blev løbet af politiet, der kunne identificere føreren som en 17-årig mand fra Kalundborg. Han havde ikke erhvervet sig et kørekort og var påvirket af narkotiske stoffer. Passageren i bilen var en 17-årig ung mand fra Gørlev. Føreren blev anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, og ved en ransagning af bilen fandt politiet noget hvidt pulver samt en digitalvægt. Føreren blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforisende stoffer, ligesom politiet prøver at finde ud, hvad det hvide pulver består af, og hvem ejeren er, hvis der er tale om narkotika. Føreren kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.
Udbrændt bil – Kattrupvej, Kattrup, Jyderup – Kalundborg
Kl. 21.03 kørte politiet ud for at kigge på en nu udbrændt bil, der var blevet placeret på vejen. Bilen havde fået fjernet al udstyr mv., hvorfor en umiddelbar identifikation af bilen ikke var muligt, ligesom årsagen til branden i bilen heller ikke umiddelbart kunne klarlægges. Politiet undersøger bilen nærmere.
Seksuel krænkelse – Kalundborg
Kl. 03.10 fik politiet anmeldelse om, at en 19-årig kvinde fra Holbæk var udsat for en seksuel krænkelse på et toilet på Kings Pub, Kordilgade, hvilket fandt sted omkring kl. 02.30, hvor kvinden var inde på dametoilettet. Her kom en mand ind og forsøgte at tage hendes undertøj af. Hun fik vristet sig fri og slap væk fra manden. Manden beskrives som: Mand, 25-30 år, 180 cm, kraftig eller buttet af bygning, kort mellemblondt hår med mulig “måne”, skægstubbe, hul i højre øre og iført sort jakke, løse grønne army skaterbukser. Pgl. var dansk. Politiet vil meget gerne tale med vidner, der ud fra signalementet har kendskab til, hvem den pgl. er eller som evt. har set ham i løbet af aftenen på pubben. Ring til politiet på 114.
Færdselsuheld – Svebølle, Kalundborg
Kl. 15.20 skete et færdselsuheld i rundkørslen ved Skovvejen ved Svebølle. To biler kørte sammen i rundkørslen, og den 46-årige mand fra Jyderup, der var den ene part i uheldet slap uden skader. Den anden par, en 23-årig mand fra Høng, havde smerter i knæ og ryg, og han måtte klippes ud af bilen. Den 23-åriges bil totalskadet. Uheldet skete, da den 46-årige kørte ad Bjergsted Byvej og skulle krydset Skovvejen. Den 46-årige havde overset den 23-årige mands bil.
Brand i autocamper – Kløvestedvej, Borup – Køge
Kl. 11.29 rykkede politiet og brandvæsnet ud til brand i en autocamper, der stod op ad et hus. Det lykkedes ikke for brandvæsnet at redde autocamperen, der udbrændte. Ingen kom til skade ved branden, der heller ikke bredte sig til det nærliggende hus. Autocamperen havde stået til opladning, hvilket tidligere havde bevirket, at HFI-relæet var slået fra. Politiet formoder derfor, at branden kan være opstået som følge af en fejl i elsystemet i autocamperen.
Indbrud i perioden:
Kaldredvej, Eskebjerg
Havnevej, Havnsø, Føllenslev
Fyrreleddet, Dalby Strand, Gørlev
Rørmosevej, Gørlev
Centervej, Høng
Hovedgaden, Høng
Holbækvej, Kalundborg
Asmindrup, Kalundborg
Skovbrynet, Kalundborg
Solbakken, Kalundborg
Centret, Svebølle
Grydemøllevej, Svebølle
Parcelvej, Svebølle
Holbæk Landevej, Ugerløse
Tølløsevej, Ugerløse