Det er sæson for svampe. Dermed også sæson for de helt unikke smagsoplevelser, som de friske svampe giver. Hvis du så oveni serverer nogle vine, som understøtter svampenes forskellige smage, så går tingene op i en højere gastronomisk enhed.

I samarbejde med Bistro Bispegården arrangerer Goosmann Vin en “Svampe & Vin” aften i Rådhuskælderen fredag den 8.oktober 2021 kl.18:30. Det er Per Goosmann fra Goosmann Vin i Kalundborg, som præsenterer en række udvalgte vine til retterne og fortæller lidt om, hvordan du vælger den rette vin til svampenes både fine og sarte smagsnoter. Og det er Ulrikka Worsøe, som sammen med sit team i køkkenet, kreerer menuen med inspiration fra naturens eget store forrådskammer.

“Frankrig har en meget lang tradition for at bruge svampe i madlavningen. Som garniture, som ingrediens til eks. patéer og i saucer. Det er absolut ikke uden grund, for mange franske vine har nogle perfekte egenskaber til at ledsage svampene, fordi de ikke overdøver smagsindtrykkene men snarere underbygger dem,” fortæller Per Goosmann, som også ved dette arrangement vil bede gæsterne tage stilling til, om deres foretrukne vin til den enkelte ret er en hvidvin, en rosévin eller en rødvin.

“Der bliver serveret tre vine til hver ret med vidt forskellige druesorter og fra vidt forskellige vindistrikter i Frankrig,” lover Per Goosmann. Billetter til arrangementer koster kr. 495,- pr. couvert, som kan købes på Place2Book . Der er plads  til 40 gæster.

Goosmann Vin og Bistro Bispegården har aftalt flere arrangementer inden udgangen af 2021, hvor Jens og Ulrikka Worsøe har valgt at stoppe på Bispegården for at hellige sig vandrerhjemmet i Kalundborg.

Den 5. november bliver den sidste “Winemakers Dinner” afoldt, og den 10. december afsluttes samarbejdet på Bistro Bispegården med en Grande Finale i julemadens- og julevinens tegn. Billetter til disse arrangementer bliver annonceret senere men sæt kryds i kalenderen.

Foto: ABW