Lørdag den 5. september 2020 arrangerer Kalundborg Kommune i samarbejde med foreninger, frivillige og øvrige aktører Sundheds- og idrætsfestivalen BEVÆG. Planlægningen er i gang, og der er åbent for tilmeldingen til at deltage på festivalen.

Vil du som aktør på sundhedsområdet eller I som forening være med til at skabe en dag, hvor Kalundborg by summer af liv og de besøgende får et indblik i alle de gode aktiviteter og tilbud der er i kommunen, så er det nu I skal tilmelde jer. Det er gratis at være med på BEVÆG.

Festivalen afholdes udendørs i Kalundborg bymidte. Der vil være mulighed for at deltage med aktiviteter for festivalens gæster, lave opvisninger samt fortælle om jeres aktiviteter og tilbud fra en stand. Alle aktiviteter på BEVÆG skal være gratis for de besøgende. 

I 2019 deltog 68 aktører med en stand eller aktiviteter i gaden. De besøgende kunne blandt andet opleve eller prøve alt fra idrætsaktiviteter og børneløb til samtaler med patientforeninger og kropsbehandlinger. Der var rigtig mange besøgende og der var underholdning med gymnastikopvisninger, musik igennem gaden og sang fra scenen.

Hvem kan deltage 
BEVÆG er for alle foreninger både de folkeoplysende og frivillige sociale foreninger. Derudover kan behandlere på sundhedsområdet, godkendte alternative behandlere og Kalundborg kommune deltage på dagen.

’BEVÆG er både en idræts- og en sundhedsfestival. På sundhedsområdet er der fokus på både den fysiske og mentale trivsel. Alle typer af foreninger er vigtige for vores sundhed – så vi håber at mange idrætsforeninger vil deltage på dagen for at vise deres aktiviteter og tilbud frem men også foreninger, der ikke har fokus på fysisk aktivitet. Det kan f.eks. være foreninger der har fokus på socialt samvær, kreativitet mv. Undersøgelser viser, at gennem aktivitet og fællesskaber, kan vi forbedre og styrke vores mentale sundhed’, fortæller frivillighedskonsulent Susanne Bach Rasmussen.

Læs mere om BEVÆG og tilmeld dig på http://www.kalundborg.dk/bevæg - senest den 1. maj.