De seneste fire år har 22 forskellige byer og landsbyer i Kalundborg Kommune haft i alt 14 millioner kroner til at investere i anlæg, som fremmer og udvikler det lokale fællesskab. Der er bl.a. blevet bygget nye legepladser, mountainbikespor og en pizzaovn. Kalundborg Kommune gentager succesen og inviterer til anden runde af Få det fikset-puljen.

Onsdag den 1. november og onsdag den 8. november 2023 inviterer Kalundborg Kommune alle borgere og interesserede til to opstartsmøder, hvor anden runde af Få det fikset-puljen vil blive præsenteret. Den 1. november afholdes mødet i restauranten i Kalundborg Hallerne kl. 19-20.30 og den 8. november afholdes mødet i Gørlev Hallen kl. 19-20.30.

”Der er ikke tvivl om, at borgerne har taget godt imod første pulje af Få det fikset-projektet. Det har været vildt fedt at se, hvad der sker, når man giver en stor pose penge til byområderne og landdistriktsområderne. I løbet af de seneste fire år har borgerne blandt andet etableret pizzaovn, mountainbikespor, nye legepladser, bålhytter og meget mere. Projektet viser, at når vi inddrager borgerne, så griber de chancen, sætter gang i kreativiteten og går i sving med at udvikle deres område. Vi glæder os derfor til at se, hvad borgerne finder på i anden runde,” udtaler Martin Damm borgmester i Kalundborg Kommune.

Kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune har på baggrund af første runde af Få det fikset-puljen, besluttet sig for at gentage succesen og tilbyde endnu en runde af puljen. I budgetaftalen for 2023-2026 har kommunalbestyrelsen dermed igen afsat 14 millioner kr. til lokalsamfundenes Få det fikset-pulje 2.

12 millioner kr. fordeles til 22 byområder, og 2 millioner kr. er afsat til landdistriktsområderne til brug i byer med færre end 200 indbyggere og landdistrikter. De 22 byområder og landdistriktsområderne bestemmer inden for aftalens rammer, hvad der skal ske med pengene.

Flere idéer er blevet til virkelighed
I perioden 2019 til 2022 kørte første runde af Få det fikset-puljen. Der var afsat 14 millioner kroner til alle byer og landdistriktsområder i Kalundborg Kommune. Borgerne har nået at bruge i alt 10,4 millioner kroner på at realisere en række forskellige anlæg, forbedringer og udvidelser, som fremmer og udvikler det lokale fællesskab i byområderne.

”Så mange idéer er blevet til virkelighed gennem Få det fikset-puljen, Vi opfordrer borgere og interesserede til at deltage i de kommende opstartsmøder. Møderne er en unik mulighed for at blive inspireret og bidrage til udviklingen af lokale projekter, der styrker fællesskabet og skaber attraktive omgivelser.”, fortæller Rikke Røge Forchhammer, der er projektleder for Få det fikset-puljen i Kalundborg Kommune.

Høng har fået tildelt 1.000.000 kroner i første runde af Få det fikset. Aktionsgruppen i Høng har i samarbejde med lokalsamfundet brugt pengene på flere forskellige projekter, som har til formål at gøre Høng by endnu mere attraktiv. Pengene er blandt andet blevet brugt på at bygge et uderum ved Høng Bibliotek, etablere nye legefaciliteter i Kultur og Bevægelsespark Høng og etablere et udfordrende Mountainbikespor i Høng skov.

Gørlev har fået 1.000.000 kroner af puljen. I den lokale aktionsgruppe er man blevet enige om at bruge størstedelen af midlerne på at etablere et rekreativt område ved Gørlev Sø med shelter, boardwalk og toilet. Udover det har de også fået etableret en ny legeplads i Gørlev by og købt julebelysning.

Bjergsted har i første runde fået penge via puljen til landdistriktsområderne. De aktive borgere i landsbyen har besluttet at bruge pengene på at etablere et hyggeligt fællesområde med shelter, bålplads, pizzaovn og nye borde/bænkesæt rundt omkring i landsbyen og i bakkerne omkring landsbyen.

For mere information om de kommende opstartsmøder og Få det fikset-puljen besøg www.kalundborg.dk/fådetfikset

Foto: ABW