I anledning af Lundbye Kunstfestival, inviterer Kalundborg Turistforening og Biblioteksklubben på en spændende bustur i Lundbyes fodspor.

Turen går til Odsherred, hvor flere af J. Th. Lundbye flotteste landskabsmalerier er blevet til. Med på turen er kunstformidler Christina Klestrup Hansen fra Folkeuniversitet, som undervejs holder foredrag om Th. Lundbye og hans kunst.

Turen køres søndag, 29. august i tidsrummet kl. 09.30 – kl. 17.45 med afgang fra Kalundborg Hallens hovedindgang.

Besøgsstederne Vejrhøj, Vallekilde og Vognserup Gods
Undervejs besøger man nogle af de steder, hvor Lundbye enten har opholdt sig eller har malet sine kunstværker.

Ligesom de mange ”Odsherredsmalerne” igennem tiden er blevet inspireret af egens landskaber og lyset, blev også Lundbye påvirket af naturen i Odsherred. I Odsherred malede Lundbye områderne med gravhøje, herunder udsigten over mod Dragsholm Slot og mod Vejrhøj, og landskaberne omkring herregårde som Vognserup, hvor han ofte opholdt sig. Lundbye havde også en helt personlig tilknytning til Odsherred, da hans morbror var præst i Vallekilde.

Busturen går derfor til Bronzealdergravhøjen Vejrhøj, der er Sjællands tredjehøjeste punkt. Toppen af gravhøjen befinder sig i en højde af 121 meter over havet. I samlet flok skal vi gå igennem skoven og op på toppen af Vejrhøj, hvor der er en mageløs udsigt. Kunstformidler Christina Klestrup Hansen vil her holde foredrag om Lundbye.

Dernæst går turen til Vallekilde Højskole, hvor også Kunstformidler Christina Klestrup Hansen vil samle os i foredragssalen og fortælle mere om Lundbye. Siden 1865 har Vallekilde Højskole været samlingspunkt for uddannelse, ny viden og nysgerrighed. Lundbye havde et særligt forhold til egnen omkring Vallekilde, med motiver fra Bjergene og Hankehøj.

Frokosten indtages på Restaurant Bothwell, der er en dansk-italiensk inspireret restaurant i Fårevejle. Restauranten er beliggende med udsigt over Dragsholm golfbane og det smukke danske landskab.

Herefter køres til Vognserup Gods, men undervejs stoppes kort ved Hankehøj, som er kendt motiv fra Lundbyes ‘Efterårslandskab – Hankehøj ved Vallekilde’ fra 1847, og vi passerer Vallekilde kirke og præstegård.

Vognserup Gods er en gammel landsbyhovedgård, som nævnes første gang i 1382, men der er kendt beboelse tilbage fra ældre bronzealder. J. Th. Lundbye tilbragte flere somre på Vognserup og fandt nogle af sine mest kendte motiver her.

Godsejeren vil vise rundt, fortæller om Vognserups historie og guldaldermalernes tilknytning til stedet. Dernæst går turen retur til Kalundborg, men forventet hjemkomst kl. 17.45.
Deltagelse koster 695,- Kr., for alt inkl. Der er begrænset plads, så skynd dig at booke en billet via www.kalundborgbib.dk eller www.lundbyekunstfestival.dk.

Praktiske oplysninger:
Bustur – I Lundbyes fodspor – Odsherred, Vallekilde, Vognserup Gods.
Dato: søndag den 29.08.21 kl. 9:30 – 17:45
Afgang med bus: Kalundborg Hallens hovedindgang, J. Hagemann Petersens Alle 11, 4400 Kalundborg
Pris: 695,- kr.
Læs detaljeret program her: https://www.kalundborgbib.dk/arrangementer/mest-voksne/bustur-i-lundbyes-fodspor-odsherred-vallekilde-vognserup-gods
Billetter via: https://www.place2book.com/sw2/sales/ctgzqvcslq

Turen indgår i det samlede program af Lundbyekunst-festivalen. Busturen udviklet i samarbejde mellem Kalundborg Turistforening, Kalundborg Folkeuniversitet og Biblioteksklubben. Da en del af turen foregår udendørs på forskelligt terræn, så det er vigtigt at klæde sig på herefter. Turen er ikke egnet for dårligt gående.

 

J.Th. Lundbye: Landskab. Sørup Vang. Foto: SDL