For at give forældre og kommende skolebørn et indtryk af skolen, åbnede Gørlev Skole i samarbejde med to lokale børnehuse torsdag eftermiddag dørene for alle interesserede og nysgerrige forældre – både for dem, der allerede har børn gående på skolen og for dem, der skal til at vælge skole til deres børn.

 Åbent hus-arrangementet skal give forældre og potentielle kommende elever et godt indtryk af skolen og skolens mange traditioner, forklarer skoleleder på Gørlev Skole Heidi Schønberg: ”Det er vigtigt, at potentielle elever – og ikke mindst deres forældre – får en idé om det sted, deres børn kan gå i skole. Derfor er det også de nuværende elever, der viser de små rundt og fortæller om eksempelvis den faste morgensamling og vores samlæsning af 0.-2.-årgang. For vi tror, at det giver noget andet, end hvis vi voksne viste rundt”.

I år samarbejdede skolen med børnehusene Hobbitten og Krudthuset om at lade de ældste børnehavebørn blive hentet på skolen i stedet for børnehuset, for det er vigtigt, at forældrene også møder skolens personale, fortæller skolelederen: ”Det handler også rigtig meget om at få mødt og sat ansigt på de mennesker, der arbejder her på skolen”, og derfor havde skolen omdannet indskolingsklasserne til forskellige værksteder, hvor både børn og forældre kunne lave perleplader, tegne, købe kaffe, te og kage, og i skolegården blev køen til ansigtsmaling hurtig lang.

Handler om at give de bedste forudsætninger

Arrangementet er ikke den eneste mulighed forældre og børn har for at lære skolen bedre at kende. Ti gange i løbet af det sidste år i børnehaven bliver de ældste børn inviteret til en dag på Gørlev Skole, hvor de bliver mere fortrolige med skoleverdenen: ”Det gør en kæmpe forskel, når børnene starter her, at de har været her før. For pludselig er det hele ikke så fremmed, og fundamentet er så at sige lagt, så ungerne møder den nye verden med mere energi”, forklarer børnehaveklasseleder på skolen Anita Dam.

Men åbent hus-arrangementet handler ikke kun om at lokke nye elever til skolen, forsikrede skoleleder Heidi Schønberg: ”Selvfølgelig vil vi gerne have nye elever på skolen, men det handler lige så meget om at sikre, at det valg forældrene træffer, bliver det rigtige for barnet. For vi ved, at skoleskift desværre kan påvirke elevernes udvikling negativt. Så for os handler en dag som i dag mere om at hjælpe forældrene med at afklare skolevalget end at konkurrere mod de andre skoler”.

Spørger man en af de fremmødte forældre, så er det en god idé, at skolen inviterer forældre med indenfor: ”Det er et rigtig hyggeligt arrangement, og det er altid rart at se skolen og de andre forældre”, fortæller Michella Jakobsen, der både har børn på skolen og et barn i børnehave, der snart skal i skole. Flere af de fremmødte forældre har som Michella Jakobsen i forvejen børn på skolen, men det er bestemt ikke en hindring for en god eftermiddag, slår Anita Dam fast: ”Vi kan se, at nogle af forældrene kender hinanden, og selvom familierne har børn gående her i forvejen, så viser børnene altid stolt deres skole frem for deres forældre, og det vildt dejligt at se”.

De forældre, hvis børn skal starte i skole efter sommerferien i 2024, vil modtage breve og vejledninger i deres digitale postkasser.

Pressefoto