Dette indhold er sponsoreret

Det at kunne fragte sig selv, familien eller vennerne fra A til B hver eneste dag er alfa omega for mange mennesker. Det betyder, at man kan komme på arbejde til tiden. Det betyder, at man har en masse frihed til at gøre hvad man vil, når man vil. Det betyder, at man sparer en masse tid. Det er dejligt at have en bil til rådighed når man skal bruge en. Det kan dog være svært i det nuværende bilmarked at finde ud af hvad der er bedst at gøre – købe nyt, brugt eller lease en bil. Læs meget mere om dette nedenfor. Ellers tjek NEMbilhandel ud for at finde alt information omkring slutseddel, biler til salg og meget andet, som er værd at vide, når man overvejer at investere i en bil.

Køb af ny bil – fordele og ulemper
Det er vigtigt først at nævne, at det er altid en dårlig investering at købe en ny bil – brugt som ny. Det skyldes, at bilens værdi altid vil falde sekundet transaktionen er sket. Det er bare sådan bilmarkedet er og det er noget man bliver nødt til at indse inden man køber en bil.

Lad os starte med fordelen ved at købe en ny bil. Når man køber en ny bil vil man få en følelse, som alle der har købt en ny bil har oplevet. En følelse af selvtilfredshed og glæde, når man første gang sætter sig ind i den og ruller ud over kantstenen. Det er en god følelse at eje en ny bil. Derudover er måske den største fordel ved at eje en ny bil, at man kan sikre sig at alt er den nyeste teknologi og er fuldt opdateret. Det betyder, at bilen formentlig er i højeste sikkerhedsklasse, har det nyeste udstyr på markedet og ruller glat gennem bybilledet. Det har sine fordele og kan være med til at gøre køreglæden stor.

Den største og måske den eneste ulempe man behøver at vide, når man skal købe en ny bil er at man vil miste en stor del af sine penge med det samme. Det er dyrt at købe ny bil, og medvidere vil mange argumentere for at man kan få en brugt bil som kan næsten det samme – som en ny bil – til langt billigere penge.

Køb af brugt bil – fordele og ulemper
Som nævnt ovenfor er fordelen ved at købe en brugt bil at man ofte kan få en rigtig, rigtig god bil til halvdelen af hvad en ny bil koster. Det er derfor en mulighed for dig som forbruger, at få en skarp, flot og god bil til samme pris for en ny og dyr bil. Man har mulighed for at købe brugte modeller til gode priser, hvis bare man kigger længe nok. Den store fordel ligger nemlig i at man kan få fat i en god bil til færre penge. Ofte beholder man ikke en bil i mere end 3-5 år alligevel, og anskaffer man sig en bil, som kan leve den tid – så er tabet ikke nær så stort, som hvis man købte en ny bil.

Ulempen ved at købe brugte biler er at man ikke ved hvor lang levetiden på bilen er. Der kan forekomme store reparationsregninger med en brugt bil, da man aldrig 100% ved hvilken stand bilen er eller hvor lang levetid de forskellige dele har. Det gør, at der er et usikkerhedsmoment, når det kommer til at købe en brugt bil.

Leasing af bil – fordele og ulemper
Hvad vil det egentlig sige ‘at lease’ en bil? Det at lease en bil er på mange måder ligesom at langtidsleje en bil. Man tegner en kontrakt for en periode – typisk på omkring to år – hvor man i den periode har bilen til rådighed. Man betaler derefter månedlige beløb for at må køre i bilen, og man opskriver i kontrakten hvor mange kilometer man regner med at køre i perioden.

Fordelen ved netop leasing er at man ikke investerer mange penge i en bil, men tværtimod bare ‘lejer’ bilen. Dette gør også at man kan få en smart og lækker bil, som man normalt ikke ville have råd til. Ulempen er dog at hvis man ender med at køre over det antal kilometer, man har aftalt, bliver aftalen rigtig dyr og man kan ende med at slippe mange penge.

Det er dejligt at have en bil til rådighed når man skal bruge en. Foto: ABW