Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet 2019/11/04 til 2019/11/13.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mobiltelefon afslørede tasketyv – Svinninge / Havnsø, Føllenslev

Kl. 15.44 fik politiet anmeldelse fra en 67-årig kvinde fra Svinninge om, at hun i forbindelse med indkøb i et supermarked i byen havde mistet sin taske. Hun havde stillet den fra sig, og i tasken befandt sig bl.a. en mobiltelefon, da tasken blev stjålet af en ukendt person. Da tyveriet blev opdaget i supermarkedet, iværksatte den 67-årige en sporing af sin mobiltelefon, hvilket førte hende til en privat adresse i Havnsø. En kvinde på adressen blev konfronteret sporingsoplysningerne fra telefonen, men hun nægtede at kende noget til sagen. Politiet blev tilkaldt og efterforskede sagen straks bl.a. ved gennemsyn af videoovervågningen i supermarkedet. Ved politiets henvendelse på adressen i Havnsø kunne politiet konstatere, at der var sammenfald mellem kvinden på butikkens videoovervågning og den 70-årige kvinde, som politiet og offeret nu havde kontakt til. Med baggrund i efterforskningen sigtede politiet den 70-årige kvinde for tyveri af tasken, som politiet senere fandt i den sigtedes have. Den 70-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen mod hende skal afgøres.

Mand med pose midt på vejen – Sæbyvej, Sæby, Høng – Kalundborg

Kl. 17.57 fik politiet en anmeldelse om, at mand gik midt på vejen. Han blev vurderet til muligvis at være spirituspåvirket og medbragte en pose. Politiet kørte til området og fik kontakt til en 51-årig mand fra Jerslev Sj., som var efterlyst af politiet som bortgået fra et sygehus. Politiet kørte ham derfor retur til et sygehus i Slagelse, hvor han blev indlagt til fornøden omsorg og behandling.

Mistænkelig forhold – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 00.10 anmeldte en årvågen mand, at han på nogen afstand kunne se en mørk personbil holde ved en købmandsforretning, hvor to personer luskede rundt. Bilen og de to personer kørte fra stedet i forbindelse med anmeldelsen. Senere fik politiet en henvendelse fra en bilist, som havde passeret stedet og undret sig over, at en kasse med tomme ølflasker lå knust på stedet. Politiet konstaterede senere, at en port var blevet skubbet op, så der var adgang til et område, hvor ølkassen med tomme flasker havde stået. Kassen var af ukendt årsag blevet tabt, så nogle flasker var gået i stykker. Politiet sikrede stedet og forsøgte i nat forgæves at underrette ejeren om hændelsen. I området fandt politiet ingen mistænkelige personer eller køretøjer.

Bil kørte ind i bus – Svallerup Landevej/Østervang Kalundborg

Kl. 15.38 skete et sammenstød imellem en personbil og en rutebus. Bussen, som blev ført af en 54-årig mand fra Kalundborg, kørte ad Østervang mod vest, hvor han skulle lige ud i krydset ved Svallerup Landevej mod syd. Her stødte bussen sammen med en personbil, som blev ført af en 35-årig mand fra Slagelse. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 35-årige blev behandlet i ambulancen, og blev taget med til sygehuset til kontrol. Men han var ikke kommet alvorligt til skade. Ingen personer fra bussen kom til skade. Bilen fik store skader på fronten, mens bussen slap med en mindre skade på siden af køretøjet. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse årsagen til uheldet, og hvem der kan stilles til ansvar for at uheldet skete.

Færdselsuheld – Holbækvej / Stejlhøj, Kalundborg

Kl. 14.40 havde en 25-årig mand fra Rumænien for sent opdaget, at en forankørende personbil ført af en 75-årig mand fra København N havde sat farten ned, da han nærmerede sig rundkørslen. Begge bilister kørte ad Holbækvej mod vest, da den 25-årige med sin varebil påkørte bagenden af den 75-åriges personbil. Der opstod kun mindre materiel skade som følge af påkørslen, der dog medførte, at diverse vragdele fra bilerne lå på kørebanen. Den 75-årige blev dog bragt til kontrol på skadestuen, men var sluppet med diverse knubs. Vejen var ryddet kl. ca. 16.00, hvorefter politiet forlod stedet.

Mand overrasket ved vindue – Bøgelundsvej, Rørby, Kalundborg

Kl. 20.55 anmeldte et ungt par, at de pludselig havde set en mand stå og lure på dem gennem et vindue. Da han følte sig opdaget, forsvandt han i ukendt retning. Politiet kørte til området for at lede efter manden, der blev beskrevet som 40-45 år, lidt kraftig af bygning, skaldet og iført blå jakke. Politiet fandt ham ikke og foretog sig umiddelbart ikke yderligere i sagen, idet parret ikke havde følt sig krænket over mandens adfærd, men undrede sig blot herover.

Tricktyveri i lejlighed – Blegdammen, Kalundborg

Kl. 22.30 anmeldte en 77-årig kvinde fra Kalundborg, at hun havde været udsat for et tricktyveri kl. ca. 17.00, hvor en fremmed kvinde havde ringet på hendes dør. Kvinden havde oplyst, at hun skulle aflevere en pakke til en anden beboer i opgangen, hvorefter anmelderen tilbød sin hjælp og lukkede kvinden ind i sin lejlighed. De gik ud i køkkenet for at skrive en seddel til beboerne i opgangen, hvorefter kvinden forlod stedet. Da anmelderen var på vej i seng kort før anmeldelsestidspunktet, opdagede hun, at flere af hendes smykker var blevet stjålet. Hun mistænkte den fremmede kvinde for at være i ledtog med en anden person, som formentlig har listet sig ind i lejligheden under deres ophold i køkkenet. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: A: Kvinde, 40-45 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Brune øjne og solbrændt i hudfarven, Talte: Dansk med accent. Politiet forsøger nu at få kvinden og en eventuel medsammensvoren identificeret.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden i området om eftermiddagen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Nygade / Bredgade, Kalundborg

Kl. 03.44 stødte to biler sammen i krydset, men kun med materiel skade til følge. En 27-årig kvinde fra Tommerup kørte i en personbil ad Nygade mod syd, men i krydset påkørte hun venstre, bageste del af en anden personbil, der blev ført af en 40-årig mand fra Roskilde ad Bredgade mod øst. Da den 27-årige kvinde var påvirket af spiritus, blev hun sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Kvinden kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Ordensbekendtgørelsen – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 12.50 kørte flere patruljer til slagsmål i Kordilgade. Politiet kom frem og traf en gruppe på 10-12 unge. Politiet fik opløst tumulten og to lokale mænd på 18 og 24 år blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, for at have indladt sig i slagsmål. Politiet blev i området efter episoden for at sikre ro og orden. De sigtede kan forvente at modtage en bøde i sagen om overtrædelsen af ordensbekendtgørelsen.

Spirituskørsel på lille knallert – Esbern Snaresvej/Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 23.39 sigtede og anholdt politiet en 40-årig mand fra Kalundborg for spirituskørsel på en lille knallert. Alkometeret viste, at han havde en promille over det tilladte. Han fik udtaget en blodprøve, som skal vise hvad promillen i blodet var under kørslen. Herefter vil han høre mere fra politiet.

Narkobilist uden førerret – Stejlhøj, Kalundborg

Kl. 09.19 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Eskebjerg for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand og uden at have erhvervet sig et kørekort. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet vil senere kontakte den 25-årige, når blodprøven er blevet analyseret.

Uro og uorden – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 21.22 fik politiet en anmeldelse om, at flere personer var i slagsmål i området ved en tankstation. Anmeldelsen medførte en udrykning med flere patruljer, som fik kontakt til knap 20 yngre mænd primært fra Kalundborg. Ingen af dem var kommet til skade, og politiet i forbindelse med en kontrol af de tilstedeværende klarlagt, at der blot havde været en mindre håndgemæng mellem nogle af parterne. I området fandt politiet en bil, hvis døre var brækket i stykker, ligesom der var sket skader på lygterne og i bilens lak. En anden bil havde fået ødelagt sidespejlene, ridser i lakken og var blevet punkteret. Ud fra vidneforklaringer kunne politiet mistænke en 19-årig mand fra Holbæk for at have en rolle i sagen. Politiet fik lagt en dæmper på de tilstedeværende og efterforsker fortsat hærværkssagerne, som den 19-årige kan mistænkes at have en rolle i.

Slagsmål undersøges – Mastrupvej, Sejerby, Sejerø – Kalundborg

Kl. 21.12 kom et alarmopkald om, at en mand var kommet til skade i forbindelse med et slagsmål og blødte fra hovedet. Politiet orienterede sognefogeden om sagen, og han kørte til stedet. Politiet blev fløjet til Sejerø med helikopter. Lægehelikopteren ankom til øen og hentede den tilskadekomne mand, en 34-årig mand fra Sejerø, som blev fløjet til Rigshospitalet til behandling for skader i hovedet og på kroppen. Politiet anholdt en 50-årig mand fra Sejerø, som kunne mistænkes for at have forvoldt skaderne på den 34-årige. Ved nærmere undersøgelse af sagen, viste det sig at de to mænd kender hinanden. De var kommet op at toppes og kom i slagsmål, hvor den 34-årige pådrog sig alvorlige skader i hovedet fra et stumpt redskab Begge mænd var spirituspåvirkede, da politiet traf dem. Politiet undersøgte stedet, hvor der blev fundet en hammer og en skovl. Politiet efterforsker nu sagen nærmere, for at få klarlagt omstændighederne omkring slagsmålet. Skaderne var ikke livstruende, men den 34-årige er fortsat indlagt til behandling. Efterforskere undersøger her til formiddag gerningsstedet på Sejerø. De to parter i sagen er blevet afhørt, og anklagemyndigheden skal nu tage stilling til, om der skal ske fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling af den 50-årige mand.

Indbrud i Perioden

Eskebjerg Strandvej, Eskebjerg
Folehaven, Gørlev
Kulbyvej, Kulby, Høng
Egens Kvarter, Høng
Blegdammen, Kalundborg
Blegdammen, Kalundborg (tricktyveri)
Skibbrogade, Kalundborg
Kallerupvej, Kalundborg
Skolevænget, Kalundborg
Krogebækvej, Kalundborg
Kærbyvej, Kalundborg
Højbjergvej, Svebølle