Mangler du overblik over, hvad der sker i efterårsferien?
Så er der nu hjælp at hente! Kalundborg Kommune står bag initiativet ”Ferie I Kalundborg”, der fortæller børn, unge og deres forældre om alle de spændende ting, der foregår i skolernes efterårsferie uge 42.

Når skolen lukker ned til efterårsferien, og børnene i hele uge 42 slipper for at pakke skoletasken, er der pludselige oceaner af tid til sjove aktiviteter. Men ved de egentlig, hvad der sker derude?

Et kærkomment overblik
Kultur og Fritid i Kalundborg Kommune har gjort det nemmere at få et overblik over alle de ting man kan lave i ferien, og samle det på ét sted, til gavn for borgere, turister og dem, der arrangerer de mange tilbud. “Ferie i Kalundborg” tilbyder alle ferieramte familier en samlet oversigt over, hvad man kan fordrive feriedagene med. Det er nemlig langt fra kedeligt at holde efterårsferie i Kalundborg Kommune, og oversigten over efterårsferiens tilbud indeholder både aktiviteter som kreative værksteder, teater eller dyredag, men der er også de faciliteter, som står til rådighed uden den store planlægning, såsom legepladser og andre sjove steder at besøge.

Hvor finder du det henne?
Den samlede oversigt over arrangementer i efterårsferien vil både være tilgængelig i fysisk og digital form, i form af en kalenderoversigt. På hjemmesiden www.ferieikalundborg.dk kan man løbende holde sig opdateret på events og andre tilbud på sin smartphone eller PC. På Facebook-siden ”Ferie i Kalundborg”, kan du også få informationer om de enkelte aktiviteter, tider, steder, entre mm. Er man til den fysiske kalender, så udgiver Kultur og Fritid en oversigt, der kan hænges på køleskabet, og som kan hentes på det lokale bibliotek.

Konkurrence – Spil efterårsbingo og vind!
Kom forbi dit lokale bibliotek i Kalundborg kommune og hent en bingo-plade. På bingopladen skal du krydse af, hvilke aktiviteter, du har lavet i din efterårsferie! Når du har udfyldt bingopladen, så afleveres den på biblioteket, og du deltager i konkurrencen om at vinde et gavekort til værdi af 200,- kr. Bingopladen skal senest afleveres den 25. oktober på biblioteket, og vinderne får direkte besked.

Konkurrence for SFO’er og børnehaver i Kalundborg kommune
Også SFO’er og børnehaver får muligheden for at vinde bolde og brætspil ved at deltage i en krea-konkurrence. Konkurrencen går ud på at fortolke Ferie i Kalundborg’s logo som er den velkendte sol. Der er lagt op til fri fortolkning og kreativitet, og solen må udformes lige som det ønskes – er den lavet i pap? Bygget i legoklodser? tegnet, malet eller bygget med sten? Det er helt op til en selv, hvordan man udformer solen – det er kun fantasien der sætter grænser. Alle børnehaver og SFO’er får tilsendt konkurrencematerialet inden efterårsferien.

Hvad med ferierne resten af året?
Der er en stor efterspørgsel efter tiltag, hvor folk kan få et samlet overblik over, hvad man kan lave i ferierne. Denne efterspørgsel vil Kultur og Fritid gerne efterkomme.

Således vil man i alle skolernes ferieperioder kunne få et overblik over aktiviteter for børn, unge og familier ved at følge facebooksiden ”Ferie I Kalundborg” eller ved at holde øje med hjemmesiden www.ferieikalundborg.dk
Resten af året kan du altid følge med på Kulturplakaten, som findes digitalt på www.kalundborg.dk/kulturplakat. Denne har aktiviteter for både børn og voksne.