Mørket sænker sig og vinden rusker udenfor – og det er tid til masser af hyggelige sysler indendøre! I efterårsferien kan du finde masser af spændende aktiviteter på Kalundborg Biblioteker for børn, hvad enten du er til spil, teater eller kreative aktiviteter.

Slip din indre gamer og Katniss Everdeen løs
Vi skyder vinterferien i gang lørdag d. 12. oktober kl. 10 på Ubby Bibliotek, hvor vi i samarbejde med Hvidebæk Lokalråd har brætspilsdag med hygge og tag-selv-buffet — og pizza til afslutning. Peter Michaelsen, lokal brætspilsekspert, og andre frivillige spilentusiaster giver korte oplæg og sætter os i gang med at prøve spillene. Du bliver introduceret til mange forskellige spil, som alle kan spilles efter en introduktion på 1-3 minutter.
Synes du Katniss Everdeen fra Hunger Games er ret blæret med bue og pil? Tror du, du kan gøre hende kunsten efter? Så skal du møde op i Kalundborg Hallerne mandag d. 14. oktober kl. 10, hvor vi øver os i bueskydning og selv får lov at fornemme buestrengens sitren, når pilen suser afsted. Kalundborg Bueskytteforening hjælper os med at ramme byttet, og vi skulle hilse fra dem og sige: Don’t try this at home!

Læn dig tilbage og se teater
Er I mere til teater, er der lørdag d. 12. oktober børneteater i Kalundborg på Skolen på Herredsåsen for de ½-3 årige med teatret Kriskat, der serverer eventyrlig underholdning med forestillingen ‘B-Bumm’, En fabulerende forestilling om vores utrolige hjerte. Forestillingen spiller både kl. 10 og kl. 11.15.

Onsdag eftermiddag d. 16. oktober kommer teatergruppen Teater TT på besøg med forestillingen ‘Freddy og far’ i Kulturhus Gimle. Her kan I opleve en varm og finurlig forestilling om den forældreløse cirkustjener Freddy og de store spørgsmål og længsler, vi alle går og tumler med. Forestillingen er for de 4-10 årige.

På Svebølle Kvik Bibliotek bliver det helt magisk, når Teatret Lampe Lørdag d. 19. oktober kl. 10.30 kommer på besøg med forestillingen ’Den Grimme Ælling’
I reden er der æg. Tre små og ét stort. Ud kommer tre gule ællinger… og en stor grå. Vi ser den kluntede og nysgerrige ælling møde verden, overvinde livets forhindringer og til sidst blive en flyvedygtig svane. Musikalsk dukkemagi for de 2-5 årige.

Bliv filminstruktør for en dag eller dyrk bøgernes verden
Har du prøvet at lave animationsfilm eller vil du gerne i gang, så har Kalundborg det perfekte lille kursus til dig. Vi gentager nemlig succesen og leger med film, ord og kreativitet på Kalundborg Bibliotek onsdag d. 15. oktober kl. 11-13.
Kom og oplev vores animation studio, hvor du bruger din fantasi og laver en spændende animationsfilm sammen med andre kreative hoveder. Det bliver garanteret sjovt. Du bliver introduceret til en avanceret app. Har du en iPad/tablet, må du meget gerne tage den med.

Er du til de lidt mere stille kreative sysler, laver vi kloge bibliotekskogleugler med grankogler og filt på Gørlev Bibliotek mandag d. 14. oktober kl. 10-12 og har du brug for et sjovt, finurligt eller skræmmende bogmærke til dine bøger, kan du kreere et eller flere i Svebølle Kvik bibliotek om torsdagen 17. oktober kl. 10-12. Til begge arrangementer skal man have en voksen med, hvis man er under 7 år.

Vil du have endnu mere god børnelitteratur og kan du godt lide lidt spænding og en god konkurrence, så er der LITTERATUR BANKO fredag 18. oktober kl. 14-15 på Høng Bibliotek. Vi spiller banko med billeder med figurer fra bøger og film i stedet for tal.
Du kan f.eks. møde Byggemand Bob, Pippi, Vitello mm. En dag hvor du udover at spille, kan blive inspireret alle de gode børnebøger og film. Også dem du ikke lige kender. Når vi spiller, viser billedet i stor størrelse, så alle kan være med. For børn i alderen 6-9 år

Skal der bare være tryk på, så…
Kom torsdag d. 17. oktober kl. 10-11 og oplev den festlige udgave af Tigertræning!
Vi fægter, danser, fanger haler og kører på hundeslæde og meget mere, til vilde skønne sange der alle er skrevet specielt til legene fra Tigertræning. Børn og voksne bliver ført gennem et sanseligt musikeventyr, der lover sved på panden, grin og masser af leg. Den store tiger vil slange sig, ført af alle deltagere i et fælles optog til slut. Hele forestillingen tager 60 minutter. Børn skal følges med en voksen.
Målgruppen er 3-6 år og deres voksne, men alle kan deltage da det er lavet som et familie event. Tigertræningen foregår i Kalundborg Hallerne, Hal 1.

For dem der elsker dyr og så for de nysgerrige
Nus en kanin, se en slange, rør et specielt kæledyr, se hundeshow og få en snak med dyrlægen. Tirsdag d. 15. oktober kl. 13-15.30 er der stor kæledyrsdag på Ubby Bibliotek i samarbejde Hvidebæk Lokalråd. Kom og se alle de udstillede kæledyr og oplev alt det andet, der også sker, når kæledyrene bliver sluppet løs på Ubby Bibliotek.

Er du den nysgerrige type og altid på udkig efter nye, sjove aktiviteter, du kan lave på biblioteket? Så skal du møde op på Kalundborg Bibliotek mandag d. 14. oktober.
Her præsenterer vi en helt ny Funbox! Vores Funboxe er fyldt med forskellige aktiviteter, lige fra silk clay over knyttede armbånd og nøgleringe til brætspil?

Der er tilmelding til de fleste arrangementer og til nogle af arrangementerne koster billetten 25 kr.

Vil du vide mere og også tilmelde dig efterårsferiens arrangementer, så besøg vores hjemmeside kalundborgbib.dk.

Kalundborg Biblioteker glæder sig til at byde velkommen til en ferie fuld af sjove, kreative og spændende arrangementer!