Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet fra den 11. juli til den 23. juli 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kørte ind i kirkemur – Strandvejen, Gørlev sj. – Kalundborg

Kl. 02.29 skete et solouheld, da en 16-årig spirituspåvirket ung mand kørte ind i kirkemuren ved Reersø Kirke. Den 16-årige slap fra uheldet uden skader, men bilen blev totalskadet og kunne ikke køre derfra. Med i bilen var to medpassagerer, der heller ikke kom til skade. Den 16-årige unge mand fra Gørlev, blev sigtet og anholdt for spirituskørsel og kørsel uden førerret. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den unge mands værge samt de sociale myndigheder blev underrettet om episoden.

Tricktyveri – Høng – Kalundborg og Ringsted

Kl. 11.01 anmeldte en 79-årig kvinde fra Odinsvej i Høng, at hun havde fået besøg sidste torsdag d. 11. juli, hvor det havde ringet på hendes dør. Udenfor stod en ca. 15-årig dreng, som bad om at låne en dåseåbner, da han mor ikke var hjemme. Den 79-årige lukkede drengen ind, og kort efter kom hans far også ind i huset. Kvinden gik ud i køkkenet for at finde en dåseåbner, og i mellemtiden gik faren rundt i huset. Faren spurgte den 79-årige, om han måtte låne 500 kr, hvilket kvinden indvilligede i for “husfredens skyld”, hvorefter de to “besøgende” forlod kvindens hjem. Kvinden beskrev de to som søde og rare i deres optræden over for hende. Senere opdagede den 79-årige, at der manglede 2000 kr fra det sted, hvor hun havde taget de 500 kr, som manden fik lov at “låne”. Hun anmeldte det dog først til politiet, da hun læste i pressen, at politiet opfordrede borgerne til at anmelde tricktyveri.
De to beskrives som udlændinge, men den 79-årige kunne ikke beskrive dem nærmere.

Kl. 12.46 anmeldte en 73-årig mand fra Nørregade i Ringsted, at han netop havde haft besøg af en udenlandsk kvinde og en dreng, der på gebrokkent dansk havde spurgt, om han kunne hjælpe dem med et telefonnummer til en låsesmed. Den 73-årige gik ind i lejligheden for at tage sin mobiltelefon og ledte efter nummeret. Han fandt nummeret og vendte tilbage til kvinden, der nu ikke virkede interesseret i at få nummeret. Pludselig stod der en mand i afhørtes køkken. Kvinden forsøgte nu at distrahere den 73-årige ved at pege ud af vinduet, og drengen begyndte at græde uden tårer, så det virkede som skuespil. Herefter skyndte alle tre personer sig ud af lejligheden og kort herefter opdagede den 73-årige, at hans punge ikke længere lå i hans baglomme. Forurettede havde ikke bemærket, at den var blevet taget op. Han forsøgte at løbe efter tricktyvene, men da var de allerede væk. Forurettede mistede 800 kr i kontanter samt sine kort, der dog blev spærret, før de blev misbrugt.

De tre mistænkte beskrives som:
A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 50-55 år, 160-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: slankt/spinkelt ansigt, Talte: Dansk med accent, Iført: Kjole med korte ærmer muligvis sort.
B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 12-13 år, 165 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: t-shirt, shorts.
C: Mand, Østeuropæisk af udseende, 45-50 år, 180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: sort overskæg, Talte: Dansk med accent, Iført: Lys skjorte med korte ærmer, sorte bukser.

Politiet vil meget gerne høre fra borgere, der har bemærket de beskrevne personer i Ringsted torsdag ved middagstid. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger, eller anmeldelse, hvis du har været udsat for lignende tricktyveri eller forsøg herpå.

Brand i busk – Strandtoften, Drøsselbjerg, Slagelse, Kalundborg

Kl. 12.40 fik politiet et opkald om, at der var flammer i en busk tæt på et sommerhus, hvor der ikke var nogen hjemme. Ilden spredte sig til flere buske, inden naboer fik en haveslange trukket frem og slukket ilden. Politiet kom til stedet og konstaterede, at der lå rester fra en grill ved ildens arnested. Politiet opfordrer derfor borgerne til at være særligt opmærksomme, når grillen skal tømmes. De mindste gløder kan i varmen og det tørre vejr være med til at antænde en brand, som kan være farlig.

Lægge hindringer i vejen for politiets arbejde – Mosevangen, Kalundborg

Kl. 18.00 skulle politiet ud til en brugsstjålet bil, der var fundet på Mosevangen i Kalundborg. Da bilen skulle afhentes, var flere personer på stedet, og en af dem forsøgte at forhindre politiets arbejde, hvilket kostede en sigtelse til en 19-årig mand fra Kalundborg. Politiet kunne ikke umiddelbart klarlægge, om personerne på stedet havde været involveret i brugstyveriet eller havde været fører af den brugsstjålne bil.

Beslaglæggelse af personbil – Skovbrynet, Kalundborg

Kl. 23.35 beslaglagde politiet en personbil, fordi ejer af bilen ikke havde førerret. Da dette er sket mere end tre gange inden for de sidste tre år, beslaglægger politiet bilen med henblik på konfiskation.

Uro på værtshus – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 03.25 foretog politiet en rutinemæssig kontrol af en beværtning, hvor en 43-årig mand fra Rødovre var gæst. Han optrådte fornærmende over for politifolkene og kom med ukvemsord mod dem. Han ødelagde samtidig noget inventar på stedet, og han blev bedt om at forlade stedet. Dette efterkom den 43-årige i første omgang, men kort tid efter var han tilbage. Her nægtede han at forlade stedet. Han skulle derfor anholdes for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for at skabe uro på stedet, men dette modsatte han sig. Dog endte han natten i detentionen og vil høre nærmere om sin optræden, når sagen skal afgøres.

Brand i badeværelse – Hovvej, Ubby, Jerslev – Kalundborg

Kl. 20.08 kom et alarmopkald om brand i en lejlighed. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var gået ild i vådrumsudluftningen på badeværelset. Ilden havde spredt sig til loftet og nogle tagspær. Brandvæsnet fik slukket ilden, og ingen personer kom til skade ved branden. Politiet skrev en rapport om sagen for at belyse årsagen til branden, der viste sig at være fejl i en el-installation.