Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Kalundborg Kommune i tidsrummet Aug 10, 2018 til Aug 21, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Høng Landevej, Løve, Høng – Kalundborg

Kl. 0701 blev en 52-årig mand fra Kalundborg impliceret i et færdselsuheld, da han efter kørsel i en personbil i sydøstlig retning svingede til venstre ved en tankstation. Under svingningen blev han påkørt af en 24-årig mand fra Slagelse, der i en personbil kørte ad Høng Landevej mod nordvest. Den svingende bilist blev ramt bagest på højre side og fortsatte videre ind i en lygtepæl efter påkørslen. Ingen af de førere blev kvæstet ved ulykken, som den svingende bilist nok vil høre nærmere til fra politiet.

Ulovligt ophold – Kalundborg

Kl. 1634 henvendte udlændingeafdelingen sig på bopælen i Kalundborg hos en 22-årig mand fra Somalia, som ikke var udrejst af Danmark i marts 2018 ifølge den afgørelse, der var truffet i hans sag. Den 22-årige blev derfor frihedsberøvet i medfør af udlændingeloven og anbragt i et arresthus, indtil han kan udvises af Danmark. Inden udvisningen vil fogedretten i København også gerne tale med ham, da han i forvejen var efterlyst af Københavns Politi som udeblevet fra et retsmøde.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Skovvejen, Svebølle – Kalundborg

Kl. 1740 sigtede politiet en 41-årig mand fra Kalundborg for kørsel uden førerret i en personbil ad Skovvejen ved Bregningevej. Kørekortet havde den 41-årige ikke fået erhvervet sig endnu, og da han to gange tidligere inden for seneste tre år var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet bilen med henblik på senere konfiskation. Den sigtede vil derfor høre nærmere fra politiet.

Mand med meget dårlig samvittighed – Bjergstedvej / Skovvejen, Jyderup – Kalundborg

Kl. 1800 bad en motorcykelbetjent, der foretog en færdselskontrol af bilister på stedet, om assistance fra en hundepatrulje. En mand var flygtet til fods fra en standset bil, som tilhørte en 43-årig mand fra Kalundborg. Bilen var ikke meldt stjålet, og der var ikke umiddelbart nogen forklaring på mandens flugt til fods. Hundepatruljen ledte i ca. 1½ time efter manden og havde gået et spor på ca. 5 km., da politiet fik kontakt til en pinlig ædru bilejer. Som årsagen til den manglede lyst til at tale med politiet angav den 43-årige, at han blot havde glemt sit kørekort. Den sigtelse slap han dog ikke for, men politiet fandt altså ikke grundlag for at sigte ham for andet. Han kan derfor forvente at modtage en bøde senere for sit glemte kørekort.

Tyveri fra vare- og personbiler – Jerslev Sj./Kalundborg – Kalundborg

Torsdag morgen og formiddag fik politiet ikke mindre end otte anmeldelser om tyveri fra køretøjer – heraf de seks forøvet i Jerslev Sj. Tyverierne var foregået på ukendte tidspunkter i løbet af natten mellem onsdag og torsdag morgen, hvor ejere/brugere af opbrudte køretøjer på Nordkrogvej, Troldbjerg, Acacievej og Klovbygade i Jerslev Sj. kontaktede politiet for at anmelde forholdene. To af køretøjerne havde været ulåste, medens de p.t. ukendte gerningsmænd havde opbrudt eller knust ruder i de øvrige køretøjer. Fra en enkelt bil var stjålet to punge med ca. 2400 kr., en GPS og et par solbriller, medens der fra de øvrige køretøjer enten ikke var stjålet noget eller kun effekter af mindre værdi.

Også i selve Kalundborg havde tyvene været på spil i Svallerup Bygade og Aldersrovej, hvor det var gået ud over to personbiler – den ene ulåst. Slik blev stjål et fra d en ene bil.

Lokalpolitiet i Kalundborg/Holbæk vil gerne høre fra personer, der har i nattens løb har bemærket noget usædvanligt i især Jerslev Sj. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mærkelig henvendelse til piger – Stationsvej, Kalundborg

Kl. 1347 anmeldte moderen til en 13-årig pige fra Kalundborg, at datteren og en veninden kl. ca. 1330 var blevet kontaktet af 3-4 mænd omkring 20 år og af anden etnisk oprindelse end dansk. De var kørende i en lyseblå personbil og var standset ud for pigerne, som var blevet tiltalt på engelsk. Mændene havde stillet dem seksuelle spørgsmål og kommenteret størrelsen på egne kønsorganer, hvorefter de var kørt videre. Anmelderen ville sørge for underretning af venindens forældre, og politiet prøver at få bil og mænd identificeret for at finde ud af, om der kan være grundlag for en straffesag.

Trusler mod eks-kæreste mv. – J. H. Petersens Alle, Kalundborg

Kl. 0855 underrettede en 29-årig kvinde fra Jerslev Sj. politiet om, at hendes eks-kæreste – en 22-årig mand fra Dianalund – var sur på hende og havde truet med at komme til hendes uddannelsesinstitution for at gøre hende og muligt andre fortræd, herunder truet med muligt brug af et skydevåben. Politiet tog anmeldelsen særdeles alvorligt og kørte til uddannelsesinstitutionen med flere patruljer for at sikre de tilstedeværende personer, såfremt den 22-årige måtte dukke op. Det gjorde han få minutter efter politiets ankomst, og den 22-årige, der var blevet kørt til stedet af sin mor, blev straks anholdt kl. 0910 som mistænkt for trusler mod bl.a. eks-kæresten. Hans moder blev også kortvarigt tilbageholdt, indtil det blev klarlagt, at hun ikke havde anden rolle end transport af sønnen til stedet. Den 22-årige var lettere påvirket af spiritus og blev ved visitationen funde t i besi ddelse af en totenschlæger, som blev beslaglagt som bevis i sagen. Politiet fandt ikke andet livsfarligt hos hverken moderen eller sønnen, men ransagede dog efterfølgende deres bopæl uden at finde yderligere af politimæssig interesse for sagen. Den anholdte blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor han blev sigtet for trusler mod eks-kæresten og øvrige på uddannelsesinstitutionen samt overtrædelse af våbenlovgivningen. Efter afhøring til sagerne blev den 22-årige løsladt i løbet af eftermiddagen efter en nærmere vurdering af sagen hos anklagemyndigheden, der ikke fandt grundlag for fremstilling i grundlovsforhør, og en lægelig undersøgelse af, hvorvidt den 22-årige kunne have akut behov for hjælp. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Mistænkelig bil med to mænd – Kalundborgvej, Snertinge – Kalundborg

Kl. 2001 fik politiet en henvendelse fra en borger, der undrede sig en koksgrå personbil af mærket Peugeot, der inden for den sidste 1½ time tre gange havde været på området ved en tankstation. I bilen var to mænd på ca. 35 og 55 år, som havde kigget meget intenst ind på tanken og hver gang havde fyldt luft i dækkene og pudset bilens ruder. De var efterfølgende kørt over til området ved et supermarked, hvor de også havde kigget intenst ind i supermarkedet. På bilen var der ifølge anmelderen formentlig monteret to forskellige nummerplader (ej aflæst). Politiet kørte til området, men fandt ikke bilen eller de to mænd.

Varetægtsfængsling – Vold og trusler – Kordilgade, Kalundborg

Kl. 0508 havde en 29-årig mand uden fast bopæl slået en 22-årig mand fra Kalundborg i hovedet ude foran en grillbar. Endvidere blev offeret truet til at undlade at anmelde forholdet til poltiet, som kl. 0517 anholdt den 29-årige for både vold og truslerne mod offeret. Ved visitationen havde den 29-årige ca. 5 gram kokain på sig. Den 29-årige blev sigtet for de forskellige overtrædelser og forblev i politiets varetægt, idet han søndag kl. 1200 blev fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Han var prøveløsladt fra tidligere domme om netop vold og trusler. Dommeren varetægtsfængslede den 29-årige foreløbigt frem til den 4. september 2018.

Færdselsuheld – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 2257 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen, og et hus var blevet påkørt. Det viste sig, at en 19-årig mand fra Slagelse i en personbil var kørt ad Slagelsevej mod vest og i det kraftige regnvejr med nedsat sigtbarhed overså et helleanlæg, som han påkørte. Han mistede herredømmet over bilen og stødte sammen med en personbil kørende i samme retning. Føreren – en 49-årig mand fra Kalundborg – var i færd med at foretage et venstresving. Den 19-åriges bil fortsatte dog videre og ramte et hus på Engvej. Ingen kom til skade ved uheldet.

Indbrud i perioden
Havnevej, Havnsø, Føllenslev Vandværksvej, Gørlev Østerled Gørlev Rugvænget, Høng Engvej, Høng Kragerupgårdsvej, Tjørnelunde, Høng Klosterlunden, Kalundborg Birkelunden, Snertinge Bakkedammen, Snertinge