Sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk kommer flyvende fra start med stor søgning, og det ser også ud til, at bioanalytikeruddannelsen i Kalundborg har tiltrukket et pænt antal ansøgere.
Det skriver Professionshøjskolen Absalon til Dit Kalundborg.
Som noget nyt udbyder Professionshøjskolen Absalon sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk og bioanalytikeruddannelsen i Kalundborg, og begge uddannelser har stor interesse hos nye studerende.
Det viser kvote 1-ansøgertallene, hvor deadline for at søge ind på videregående uddannelse var torsdag den 5. juli klokken 12:00.
99 har søgt ind på sygeplejerskeuddannelsen som førsteprioritet. Den nye sygeplejerskeuddannelse er tilrettelagt i tæt samarbejde mellem Absalon, Holbæk Sygehus samt kommunerne Holbæk, Odsherred, Kalundborg og Lejre. Holbæk Sygehus melder, at alt er klar til, at de nye studerende rykker ind.
Danmarksmestre i sammenhæng
”Vi glæder os, og det kan de studerende også roligt gøre. Efter to års planlægning sammen med Absalon og de fire kommuner kan vi nu byde velkommen til et helt nyudviklet forløb, hvor de studerende følger patienten både på sygehuset og i det kommunale regi”, siger vicedirektør på Holbæk Sygehus Lone Bjørklund, som fortsætter:
”Vi kommer til at uddanne Danmarksmestre i sammenhæng her i Holbæk, og vi har tænkt os at bevise, at små uddannelser kan være helt fremme i skoene i forhold til innovation og kvalitet. Jeg er overbevist om, at tankerne om forløb på tværs af sektorgrænser vil sprede sig til andre sygeplejerskeuddannelser de kommende år”.
Mange lokale ansøgere
Absalon har allerede en bioanalytikeruddannelse i Næstved, og åbner nu en ny i Kalundborg. I alt har 95 studerende søgt ind på uddannelsen som førsteprioritet. De studerende kan først efter endelig optagelse ultimo juli vælge, om de vil læse uddannelsen i Næstved eller i Kalundborg.
”Den store stigning i ansøgertal og den geografiske placering af ansøgerne tyder dog på, at vi ikke får problemer med at fylde studiepladserne i Kalundborg”, fortæller rektor Camilla Wang.
Ifølge Region Sjællands egne tal manglede der 46 bioanalytikere i regionen i 2017, og den nye uddannelsesmulighed i Kalundborg udfylder dermed et konkret behov og giver gode muligheder for et job efterfølgende for de studerende.
Sidste år etablerede Absalon en helt ny diplomingeniøruddannelse i bioteknologi i Kalundborg. Den har igen i år fået mange ansøgninger, dog med et mindre fald i forhold til sidste år, hvilket bl.a. skyldes skærpede adgangskrav:
“Man skal nu have bestået kemi på B-niveau mod tidligere C-niveau for at søge ind. Det har ramt søgningen til ingeniøruddannelserne bredt, og derfor var en mindre nedgang forventet”, siger Camilla Wang.