Mange ved, at det er vigtigt at have styr på det formelle, når det kommer til en opsigelse af et ansættelsesforhold. Derfor kan det være fristende at søge efter en standard skabelon, som man kan tage udgangspunkt i.
Men opsigelsen af et ansættelsesforhold kan have juridiske konsekvenser, hvis det ikke foregår på den korrekte måde. Det gælder uanset om du er medarbejder eller arbejdsgiver.
Derfor er det en god ide at forhøre sig ved en ekspert inden for ansættelsesjura, som f.eks. en advokat indenfor ansættelsesret. Advokaten kan nemlig guide dig i forhold til hvad du skal være opmærksom, som er særligt vigtigt at få med i netop din opsigelse.
Hvad skal jeg have med i min opsigelse?
Du skal have opsigelsesgrunden med i din opsigelse. Så hvorfor vil du opsige ansættelsesforholdet?
Du skal også nedskrive hvilken type stilling, der er tale om opsigelse fra, samt hvad opsigelsesvarslet er.
Hvis du er arbejdsgiver, og medarbejderen skal fritstilles eller suspenderes, skal dette også være beskrevet i opsigelsen.
Du skal nedskrive hvorvidt eventuel ferie skal være afholdt inden.
Desuden skal du beskrive hvilke ting, der skal afleveres tilbage. Dette er udelukkende gældende, hvis du er arbejdsgiver. Her skal du beskrive hvis f.eks. telefon, computer, firmabil osv. skal tilbageleveres og hvornår.
Desuden er det vigtigt, at du i opsigelsen får beskrevet, hvis der er nogle særlige omstændigheder der er gældende. Her kan du med fordel forhøre dig hos en advokat, som har erfaring med opsigelse. Mange advokater tilbyder i dag at vurdere din sag uden at det koster noget.
Du bør, som læser, ikke lade artiklen stå alene i forhold til konkrete, juridiske problemer, men derimod søge individuel rådgivning i form af at konsultere en advokat. Vær også opmærksom på, at artiklen kan være forældet, også efter ganske kort tid f.eks. på grund af praksisændringer eller på grund af ændret lovgivning.