Kulturelt Samråd har netop og med stor glæde modtaget støtte på 40.000 kr. fra puljen “Liv i Kalundborg”. Støtten går til en ny festival med arbejdstitlen: “Festival for det skrevne ord”, som skal fokusere på og fremme lysten til at kommunikere og formidle på skrift. Festivalen er planlagt til at finde sted i forsommeren 2017 og med så mange interesser som muligt repræsenteret i projektgruppen, der skal arrangere festivalen.
“I en tid hvor vi for det meste bare snakker, bliver mange mere og mere fremmede for at formilde deres tanker og følelser på skrift – for det er jo så svært at skrive. Men det behøver ikke at være sådan. Festivalen skal vise, at det er sjovt, berigende og en gave for dem, vi skriver til, når vi sætter os ned med papir og pen eller ved tasterne på vores pc,” fortæller formanden for Kulturelt Samråd, Per-Henrik Goosmann.
Festivalen vil give mulighed for at alle, der har lyst, kan blive brevskriver, journalist, forfatter eller digter i løbet af festivalen, som vil foregå over flere dage for folk i alle aldre og i hele kommunen. Der vil naturligvis også blive mulighed for at suge vitaminer, erfaringer og viden ud af kendte og ukendte skribenter og forfattere.
Ideen kommer bla. fra en stor festival i den lille by Grignan i Frankrig (http://www.grignan- festivalcorrespondance.com ), hvor man på 21. år og med stor succes har fået gæster fra nær og fjern til at skrive, læse og dele ord med hinanden.
Festivalen er planlagt til forsommeren 2017 og vil blive etableret af en projektgruppe med deltagere fra så mange kanter som overhovedet muligt – eks. bibliotek, folkeoplysning, medier uddannelsessteder, kulturforeninger, kunstnere, lokalråd og repræsentanter for kommunens nye borgere.
“Det rigtigt sjove ved denne festival bliver, at vi vil gemme deltagernes egne ord og offentliggøre dem efter eget valg om anonymitet. Der vil være temaer, som deltagerne kan skrive ud fra, eller bare skrive helt frit fra leveren. Ingen skal leve op til nogen standard, der er ingen censur – bare skriv løs og gøre os andre lidt rigere eller lidt klogere,” siger Per-Henrik Goosmann.