Høsten er vel overstået og druerne er færdiggærede, skriver Dyrehøj Vingård i deres julenyhedsbrev. “Vores vinmager Zac er lige nu i gang i vineriet med at kuldestabilisere, filtrere og blende vinene. Inden så længe kan vi starte med at lægge de første flasker af årgangens mousserende vine til andengæring på flaske. Det er netop flaskegæringen, der giver de fine liflige bobler, du kender fra champagne”, fortæller vinbønderne Tom og Betina.
“Vi har bevidst valgt at sprede risikoen for nedgang i udbyttet, der for eksempel kan skyldes dårligt vejr, ved at have både tidlige og sene sorter. Årets høst blev udbyttemæssigt på højde med sidste år, selvom vi havde et usædvanligt køligt forår og en sommer der vil gå hen i historien som en af de mest våde. I år har nogle druesorter underpræsteret fælt, medens andre sorter har overpræsteret, så samlet set, og i lyset af sæsonen, er vi yderst tilfredse med udbyttet og vores markstrategi.”