Svebølle Skoles 7. og 8. årgangs Counter-Strikehold endte på en flot 5. plads til årets skolemesterskab i esport afholdt i Fredericia.

Fredag bød på en lidt anderledes skoledag for Frederik Jensen og Andreas Baarupdal fra skolens 7. årgang, Sebastian Ziegler, Phillip Nielsen og Nichlas Christensen fra 8. årgang. De fem drenge var nemlig taget til Fredericia for at dyste i skolemesterskaberne i esport.

I løbet af dagen dystede holdet mod andre skolers esporthold, og resultatet blev en flot 5. plads: ”Det var rigtig fedt at være med til turneringen. Der var mange mennesker, og det var et fedt setup med scene og storskærm. Det gik sådan ret godt for os, men til næste år tror jeg godt, at vi kan nå videre til kvartfinalerne eller finalerne”, fortæller Phillip Nielsen.

For selvom drengene hver især er gode til computerspillet, kræver det noget særligt at spille sammen i en turnering, forklarer Frederik Jensen: ”Vi skulle lige finde hinanden, og i starten snakkede vi ikke så meget sammen. Men vi fik hurtigt styr på gamet og vores taktik, og så spillede vi godt”.

Skolemesterskaberne i esport er en turnering i esport for grundskoler med op mod 75 deltagende hold fra hele landet. Turneringen arrangeres af Kirstinebjergskolen i samarbejde med andre aktører med det formål at styrke fællesskaber og skabe trygge rammer for et godt onlinemiljø.

Taktik, kommunikation og fællesskab

Taktik og kommunikation er vigtigt, når holdet i den virtuelle verden skal slå modstanderne, men Casper Fjord, der er lærer på Svebølle Skole og som har tilmeldt holdet til turneringen, har også bemærket et øget sammenhold og et nyt fællesskab på tværs af to årgange: ”Selvom udgangspunktet er et computerspil, så oplever vi, at drengene i højere grad har fundet sammen i nye fællesskaber uden for skærmene. I frikvartererne ser vi mere leg på tværs af både klasser og årgange, og vi oplever også færre konflikter, fordi ungerne i højere grad har en relation til hinanden”, siger han og fortsætter: ”Når de unge mennesker spiller computer sammen i vores esportslokale, handler det selvfølgelig meget om spillet. Men det handler også meget om det at samarbejde og være i relation med hinanden og om at hjælpe hinanden. Jeg kan mærke at de kommer hinanden ved på kryds og tværs”.

Forud for turneringen har drengene fra Svebølle Skole trænet sammen på skolen, fortæller Nichlas Christensen: ”Vi har trænet sammen her på skolen om onsdagen, hvor vi har spillet sammen og øvet os på teknikker og taktikker”. Men efter kampene i Fredericia har drengegruppen fået lyst til at spille mere sammen – også efter skole, siger Sebastian Ziegler: ”Vi vil gerne nå længere næste år, men vi skal fokusere mere på vores kommunikation og vores taktik. Så derfor har vi snakket om også at spille lidt sammen i vores fritid, og det bliver rigtig godt”.

 

Foto: Kalundborg Kommune