Eleverne på Skolen på Herredsåsen har gennem de sidste otte uger samarbejdet med lokale virksomheder om at løse virkelighedens problemstillinger. Torsdag var der fællesfremvisning for hele skolen.
Torsdag eftermiddag var Skolen på Herredsåsen fyldt med nysgerrige forældre, repræsentanter fra lokale virksomheder og fortællelystne elever fra alle årgange. Skolen markerede afslutningen på årets LEAPS-forløb arrangeret i tæt samarbejde med lokale virksomheder med fællesfremvisning for forældre, bedsteforældre og andre interesserede, der vil se og høre elevernes bud på løsninger til de problemstillinger, erhvervslivet står med.
Ruster eleverne til fremtiden
Gennem de sidste otte uger har alle årgangene på skolen samarbejdet med ti lokale virksomheder om alt fra udformningen af byggetegninger og informationsmaterialer om førstehjælp i børnehøjde til iltsvind og bæredygtigt emballage. Den praktiskfaglige tilgang i LEAPS-undervisningen og samarbejdet med virksomhederne glæder eleverne Mylo Jennings, Albert Lauridsen og Phillip Calderen, der alle går i 8.a: ”Det har været spændende, mere spændende end den normale undervisning, fordi vi laver noget andet end det, vi plejer. I dansk har vi arbejdet med portrætfilm og vinkler, og det giver noget ekstra, når man rent faktisk arbejder sammen med Kvickly om at lave film, der fortæller om at arbejde i butikken”.
Skolens elever har samarbejdet med Jyske Banks afdeling i Kalundborg, STARK Kalundborg, Intertek, Strandhotel Røsnæs, Kvickly Kalundborg, Malmos Landskaber, Benny Petersen, Multi-Tech, Kalundborg Svane Apotek og Musholm. Samarbejdet med det lokale erhvervsliv er afgørende for, at Skolen på Herredsåsen kan fortsætte med at skabe en undervisning, der er virkelighedsnær og praksisorienteret, forklarer skolens leder Kristian Kallenbach: ”Jeg glæder mig rigtig meget over det engagement, vores elever møder fra virksomhederne. Uden dem er det ikke muligt for at lave de her forløb, hvor vores elever kommer til at arbejde med virkelighedens problemstillinger”, siger han og forsætter: ”LEAPS er kendetegnet ved at kombinere flere fag til at undersøge og belyse bestemte problemer, og det er jo netop også det, der kræves af medarbejdere i langt de fleste brancher; at man ved at se en udfordring fra flere vinkler kan komme med de bedste løsningsforslag. Det ruster eleverne til deres fremtid på arbejdsmarkedet”.
Afspejler virkeligheden
De problemstillinger og emner eleverne har arbejdet med udspringer i høj grad af virksomhedernes hverdag, forklarer bankrådgiver i Jyske Bank Dorthe Brehm Larsen: ”Vi har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med 2. årgang om fællesskaber. Fællesskaber er vigtige i både skolen og for Jyske Bank. Eleverne har været på besøg hos os, lært lidt om bankverdenen og stillet en masse gode spørgsmål. Vi har haft fokus på, hvordan vi indgår i fællesskaber og på de mange måder, vi kan hjælpe hinanden. Eleverne har blandt andet kunne spare op til en tur i biffen betalt af banken ved at gøre gode gerninger og vise omsorg for hinanden”. Og netop det, at man som elev kommer til at arbejde med nogle af de emner, virksomhederne beskæftiger sig med til dagligt, øger motivationen, fortæller eleverne Idina Bugari, Emma Jørgensen og Isabella Jeffery fra 7.a, der har arbejdet sammen med entreprenørvirksomheden Benny Petersen A/S: ”Det er rigtig sjovt og spændende at have LEAPS-undervisning og skulle arbejde med virksomhederne. Det er også virkelig rart at besøge dem, for det er slet ikke det samme kun at læse eller høre om virksomheden. Når vi besøger dem, lærer vi om dem, og vi bliver mere en del af det. Det motiverer rigtig meget”.
