Leif Højvang Nielsen, biolog og manden bag kalciumtilskuddet Bovikalc, går på pension og siger let vemodigt farvel til kolleger i Boehringer Ingelheim, bl.a. dem i Kalundborg.
I 1980’erne udviklede Leif Højvang Nielsen Boehringer Ingelheims succesfulde kalciumtilskud til køer, Bovikalc. Bovikalc bliver produceret og distribueret til hele verden fra Boehringer Ingelheims produktionsanlæg i Kalundborg, hvor Leif er ansat. Og nu efter 39,5 år går Leif på pension.
“Hvis man lagde alle de kalcium-bolusser, vi har produceret i alle de her år, op på en lang række, ville de kunne dække en strækning fra København til Nordpolen. Det regnede jeg lige ud forleden,” fortæller Leif Højvang Nielsen med henvisning til Boehringer Ingelheims produkt Bovikalc, der fremstilles i Kalundborg. Bovikalc er et kalciumtilskud mod mælkefeber hos køer, og det bliver produceret og distribueret til hele verden fra Boehringer Ingelheims produktionsanlæg i Kalundborg. Manden, der udviklede Bovikalc, er Leif Højvang Nielsen, og han er ansat som Project Manager på Boehringer Ingelheims produktionsanlæg i Kalundborg. Lidt endnu. For ved udgangen af 2022 er tiden kommet til, at Leif går på pension efter 39,5 år hos Boehringer Ingelheim.
Fra idé til succes
Leif er uddannet biolog fra Københavns Universitet, og udvikling af veterinærprodukter har været i fokus gennem hele hans arbejdsliv. Og det var de også, da Leif i slutningen af 1980’erne fik idéen til Bovikalc:
“Vi oplevede, at en masse køer døde af bl.a. lungebetændelse, når de fik flydende kalktilskud hældt i halsen. Det flydende kalktilskud, man brugte dengang mod såkaldt mælkefeber, røg ofte i lungerne, og det gjorde køerne syge. Derfor udviklede vi et nyt koncept med en pille i fast form. Vi var i tvivl, om køerne ville kunne sluge den – den vejede ca. 192 gram – men det gik fint, og det blev en stor succes,” fortæller Leif om produktet, der først blev markedsført i de nordiske lande og sidenhen i resten af verden, herunder USA og Kina. Produktet har stadig stor succes i dag – til Leifs store overraskelse:
“Det har været sjovt at følge, at en type produkt som dette har været så succesfuldt i 33 år. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at Bovikalc-pillen ville være et produkt, man kunne sælge i så lang tid”.
Medarbejderne betyder noget
Nu er tiden kommet, hvor Leif går endeligt på pension – efter et halvt liv i samme virksomhed. Fra dengang den familieejede virksomhed Boehringer Ingelheim med Leifs ord var ‘lille, gammeldags og støvet’ til i dag at have over 50.000 ansatte verden over – og at have den andenstørste veterinærafdeling i verden.
“Selvom Boehringer Ingelheim i dag er en stor virksomhed, er den stadig familieejet og ikke børsnoteret. Det betyder, at man tænker langsigtet og vægter den menneskelige side højt. Boehringer Ingelheim er et sted, hvor man behandler sine medarbejdere ordentligt og har høje etiske standarder. Det har givet mig en tryghed i mit arbejdsliv de sidste mange, mange år,” fortæller Leif.
Derfor er det også med et vist vemod, at Leif nu siger farvel til arbejdslivet og hej til pensionisttilværelsen:
“Jeg kommer til at savne kollegerne. Og det at være en del af noget større. Men heldigvis kommer jeg stadig til at kunne følge lidt med,” fortæller Leif med henvisning til, at hans datter det seneste år også har været ansat på Boehringer Ingelheims produktionsanlæg i Kalundborg.
Om Boehringer Ingelheim
Boehringer Ingelheim arbejder på banebrydende behandlinger, som ændrer livet for nuværende og fremtidige generationer. Som en førende forskningsdrevet biofarmaceutisk virksomhed skaber Boehringer Ingelheim værdi gennem innovation inden for områder med højt udækket medicinsk behov. Boehringer Ingelheim har siden grundlæggelsen i 1885 været familieejet, og virksomheden har et langsigtet perspektiv. Omkring 52.000 ansatte betjener mere end 130 markeder i de tre forretningsområder, Human Pharma, Animal Health og Biopharmaceutical Contract Manufacturing. Se mere på: www.boehringer-ingelheim.dk