Cykling og dansk gastronomi er i centrum, når Dansk Gastronomisk Union inviterer til Verdens Længste Langbord samtidigt med, at Tour de France-feltet suser igennem Kalundborg. Her kan 3.000 mad- og cykelentusiaster blive de første til at smage på kokkelandsholdets kommende VM-menu. Bestil billetter her.
Smag for mesterskaber i verdensklasse
2022 bliver et særligt år i Kalundborg. Cykelryttere i verdensklasse kommer, i forbindelse med 2. etape af Tour de France 2022, til at køre på vejene i Kalundborg.
Ruten vil være flankeret af et rekordsættende bord på over 1 kilometers længde med flere end 3.000 spisende, hvor Dansk Gastronomisk Unions landshold vil skabe en unik gourmetoplevelse. Her inviteres på blandt andet lokale råvarer, danske vine fra Dyrehøj Vingård og vilde blomster og urter fra Asnæs’ skove.
Langbordet på mere end 1 km vil stå 100 meter fra ruten, hvor den eksklusive middag kan nydes i smukke omgivelser. Efter middagen er der et område klos op ad ruten, hvor der er kolde drikke og god udsigt, når rytterne kører ind i Kalundborg.
Langbordet byder på fire forskellige niveauer, hvor man kan købe sig adgang til serveringen i fire forskellige kategorier: guld, sølv, bronze og hvid. I guld-kategorien er der ikke sparet på noget. Her bliver boblerne sablet af Tjenerlandsholdet og vinen, der serveres, er hentet i Dyrehøj Vingårds særlige, private vinkælder. Uanset
billettype er der hverken sparet på mad, drikke eller udsigt til cykelrytterne, og alle er inviteret til samme VM-menu – med ekstra add-ons på forskellige niveauer.
Første offentlige prøvesmagning af VM-menu
Fælles for alle deltagere er, at Kokkelandsholdet tilbyder en prøvesmagning på deres VM-menu. Det næste store mesterskab for landsholdet er VM i 2022, hvor målet er metal.
”Ligesom cykelrytterne i Tour de France er vi drevet af konkurrence. Konkurrence i den forstand, at vi har viljen til at gøre det, vi tror på. Vi kæmper konstant for den bedste præstation og satser alt for at vinde. Det gælder, når elitecyklisterne starter det løb, de altid har trænet op til, ligesom det gælder os, når vi tilføjer den sidste garnish til VM-menuen, som vi har trænet til i årevis,” siger Morten Juul Andersen, CEO, Dansk Gastronomisk Union.
Kampen om guld kickstartes i Kalundborg
Dansk gastronomi har blomstret de seneste ti år og oplevet både stjerneregn over nationale restauranter og prestigefyldte priser i internationale konkurrencer. Unikke profiler som Rasmus Munk, Kenneth Toft-Hansen, Rasmus Kofoed, Jeppe Foldager og Ronny Emborg har skabt international anerkendelse.
Nu er det de næste i rækken, der kæmper for en plads i metallets genskær. Nogle af de kommende navne indenfor dansk gastronomi er blandt andre Christian Wellendorf, Tommy Jespersen, Rasmus Bundgaard Nielsen, Bjarke Jeppesen og Cille Bunk, der allerede vinder anerkendelse i flere kredse og som står for maden ved Verdens Længste Langbord.
Men selvom både Tour de France og Kokkelandsholdet er en samling af dygtige konkurrencespillere, så handler det om mere end blot at være den dygtigste, hvis man gerne vil lykkes.
“På Kokkelandsholdet handler det ikke kun om at være den dygtigste, men om at have talentet og lysten til at præstere på topniveau i fællesskab. Man vinder som hold. Det er en holdånd, vi håber folk kan smage på dagen,” lyder det fra Kokkelandsholdets holdkaptajn, Christian Wellendorf.
Borgmester i Kalundborg Kommune genkender holdånden i denne event, der kun kan blive skabt med samarbejde og fællesskab:
”Her i Kalundborg Kommune arbejder vi sammen for bedre resultater. Vi kan samle dedikerede frivillige og har et forbilledligt samarbejde med de lokale virksomheder og organisationer. Det er alt sammen et billede på den samarbejdsånd, der kendetegner Kalundborg Kommune,” lyder det fra Martin Damm, der ser frem til at byde lokale og besøgende velkommen på første parket til Tour de France-feltet.