Professionshøjskolen Absalon oplever stor interesse for deres videreuddannelser på Center for Engineering and Science i Kalundborg. Her kan man udvikle sine kompetencer inden for bioteknologi og ledelse, oplyser Absalon.
Absalon startede dette efterår videreuddannelse op i Kalundborg og gav dermed mulighed for, at man kan efteruddanne sig lokalt inden for henholdsvis bioteknologi og ledelse. På uddannelserne har de første hold studerende tilegnet sig ny viden og styrket kompetencer inden for henholdsvis almen kemi samt i kommunikation og forskellige grene af ledelse.
De første to hold er kommet godt fra land, blandt andet fordi uddannelserne dækker et relevant behov i Biotekbyen. De studerende har allerede bestået første modul og er allerede startet på det næste modul i deres diplomuddannelse.
For flere af de nuværende studerende betyder Absalons lokale forankring i Kalundborg, at de nemt kan kombinere videreuddannelsen med deres arbejde.
Mukhtar Qaymi, Procesoperatør hos Novozymes og studerende på biotekholdet, fortæller, at flere af hans kollegaer tager turen til Roskilde for at studere. En tur han er tilfreds med at slippe for.
”Når jeg er på arbejde, kan jeg hurtigt smutte herover bagefter. Det er dejligt,” siger han.
Ifølge Mukhtar Qaymi kunne Professionshøjskolen Absalon ikke have valgt et mere ideelt sted at placere biotekuddannelsen end netop Kalundborg.
”Det giver meget mere mening, at uddannelsen ligger her. Det ville ikke give mening, hvis man for eksempel skulle til København, når virksomhederne ligger her i byen,” understreger han.
De nuværende studerende er ansatte i flere af Biotekbyens virksomheder blandt andet i Novo Nordisk, Novozymes, Equinor, Unibio og NNE, hvor nogle af dem ligger en kort cykeltur fra campus.
Også for Troels Bahne Henriksen, Operatør hos Novo Nordisk og studerende på biotekholdet, har den korte afstand fra arbejdspladsen til uddannelsesstedet haft en meget stor betydning for hans valg af videreuddannelse. Han var nemlig oprindeligt startet på en uddannelse i Roskilde, før han hørte om Professionshøjskolen Absalons diplomuddannelse i Kalundborg.
”Jeg valgte at skifte uddannelse, da Absalon er meget tættere på. Det er nemmere lige at smutte forbi, hvis man vil snakke med underviserne eller har spørgsmål,” siger han.
Troels Bahne Henriksen hørte om sin nuværende uddannelse ved et tilfælde. Det var nemlig via et Facebookopslag fra en ven, at han opdagede muligheden for at tage en videreuddannelse inden for biotek i Kalundborg.
”Jeg vidste, at Absalon havde mange tilbud, men jeg vidste ikke, at det var muligt at studere efter arbejde,” siger han.
Troels Bahne Henriksen har været meget tilfreds med skiftet til Professionshøjskolen Absalon. Også selvom han til tider synes, at undervisningen kan være en udfordring.
”Vi havde hørt, at det var et niveau over det andet (red. den forrige uddannelse). Og det er det. Det er svært, men det skal nok gå,” understreger han.
Ifølge Troels Bahne Henriksen kan de studerende altid få den hjælp, der er brug for.
”Jeg har allerede været hernede 3-4 gange i fritiden for at sidde og læse og få hjælp af underviserne. Det fungerer supergodt,” siger han.