Korsør Madmarked frister med røget/saltet ørred fra Bisserup Fisk, Café Dyrehøj lokker med syltede beder fra Den Gamle Gaard, mens Villa Fjordhøj blandt andet byder på cremet hokkaidosuppe af hokkaidogræskar fra Kammergave.
Kun få dage efter årets minimesse på det gamle posthus i Slagelse, hvor lokale producenter og spisesteder mødtes om egnsunikke produkter, begyndte menuerne at tikke ind fra de 12 spisesteder, som deltager i årets udgave af madfestivalen Smag Lokalt.
– Alle menuer er nu på plads. Spisestederne har virkelig lagt sig i selen for at bruge de egnsunikke produkter, de kunne se nærmere på og smage, da vi holdt minimessen, fortæller Jens Müller, der er direktør i VisitVestsjælland.
Billetsalget er godt i gang
Smag Lokalt afvikles i uge 41.
Spisestederne kreerer specielle to-retters menuer baseret på minimum fem egnsunikke produkter fra Sjællands Vestkyst, hvor 18 forskellige producenter leverer alt fra bæredygtigt oksekød til økologisk spiregrønt.
“Som gæst får du mulighed for at smage de mange forskellige og kreative fortolkninger af områdets råvarer. Du kan forvente en spiseoplevelse ud over det sædvanlige, lover direktøren.”
Det er kun anden gang, at madfestivalen afvikles, men interesse og opbakning har været over al forventning.
“Selv om vi satte billetterne til salg, før menuerne var offentliggjort, så var der godt gang i billetsalget”, afslører Jens Müller og fortsætter:
“Offentliggørelsen af menuerne har sat yderligere skub i billetterne. Det tegner godt for Smag Lokalt og giver helt sikkert travlhed på vores lokale spisesteder.”
Skal skabe netværk
På den korte bane skal madfestivalen Smag Lokalt give gæsterne i uge 41 en unik madoplevelse, der har bund i egnsunikke produkter fra Sjællands Vestkyst.
“På lang sigt håber vi, at Smag Lokalt vil skabe en masse netværk mellem lokale producenter og spisesteder, så den mentale afstand her lokalt bliver kortere, og det bliver helt naturligt at bruge hinanden”, slutter Jens Müller.