Teater, kreative værksteder, brætspildag og animationsværksted.

I uge 7, som er skolernes vinterferie, har børnebibliotekarerne ved Kalundborg Biblioteker sørget for, der er masse af aktiviteter for børn. Aktiviteterne er spredt over afdelingerne i hele Kalundborg kommune: Kalundborg, Gørlev, Høng, Ubby, Svebølle og Snertinge.

Børneteater
Lørdag d. 11. februar kl. 11.00 lægges der ud med teater for børn i Svebølle Kvik Bibliotek. Det er Teater Håndholdt, der kommer forbi med forestillingen “Luk op”, der henvender sig til de helt små børn i alderen 1-3 år. I forestillingen tages de små med ind i hver kufferts lille verden – i én kuffert bor de tre bamser, der har så svært ved at sove. I en anden bor dukken, der elsker at være med til te-selskab.

Torsdag d. 16. februar kl. 11.00 er det i Kalundborg hallen, man kan opleve Teater MY med forestillingen “Om lidt et alting nu”. En forestilling for de 3- 8-årige om glæden ved at besøge sine bedsteforældre, og der vil blive fremkaldt stemningsfyldte øjebliksbilleder. Forestillingen

Kreative-værksteder med foksus på fastelavn og Astrid Lindgreen.
Flere kreative værksteder er også blandt tilbuddene. Lørdag d. 11. februar kl. 10.00 vil børnebibliotekarerne skabe rammerne om en kreativ formiddag. Astrid Lindgren udgav børneklassikeren Brødrene Løvehjerte for 50 år siden. I den anledning dykker børnebibliotekarerne Tina og Mihaela ned i bogen og finder på kreative påhit, f.eks. farlige drager inspireret af dragen Katla og smukke blomster som dem på engene i Nangijala. Tilbuddet er til børn fra 8 år og op.

Line fra KREAkarusellen kan børn opleve på flere afdelinger. Her kan børn i være kreative med genbrug, fint papir og glimmer og skabe de fineste ting ud fra Astrid Lindgrens skønne univers, bl.a. Pippis seje hest, farlige drager og smukke svenske huse. KREAkarussellen er for alle børn fra 5 år og opefter, og foregår mandag d. 13. Feb. på Kalundborg bibliotek, tirsdag d. 14. Feb. på Ubby bibliotek og onsdag d. 15. Feb. på Høng bibliotek. Alle steder kl. 10.00 – 12.00

Glæder du dig til fastelavn, så er der det rette tilbud i Snertinge Biblioteksinfo onsdag d. 15. feb. og i Svebølle Kvik Bibliotek torsdag d. 16. feb., begge dage kl. 10.00. Åse fra biblioteket gør klar til fastelavn, og hjælper børnene med at lave deres eget fine og farverige fastelavnsris. Der er skabeloner i flere varianter, glimmer, tusser og meget mere til en kreativ formiddag for børnene.

Stopmotion – Har du en filminstruktør i maven?
Vil du lave din egen film? Så har børnebibliotekar Mihaela et tilbud til børn i alderen 10- 13 år, som kaldes Stopmotion-film. Du bliver introduceret til en ny og avanceret app, og biblioteket har iPads som du kan låne. Der bliver eksperimenteret med film, ord og kreativitet på biblioteket i vinterferien. Brug din fantasi og lave en spændende animationsfilm. Det sker torsdag d. 15. Feb. kl. 10.00-12.30 på Gørlev bibliotek

Ugen sluttes af med Brætspildag på Ubby bibliotek lørdag d. 18. februar kl. 10.00-13.00. Brætspilsdagen er for børn, unge og voksne, eller venner som elsker at samles om brætspil. For dem, der ikke kender spillene, vil der er god mulighed for at lære nye spil at kende, da der er garvede spilinstruktører til stede på dagen. Det er en hyggelig dag, hvor der spilles på kryds og tværs af hinanden, både niveau- og aldersmæssigt.

Tilmelding er nødvendig til alle arrangementer. Nogle af arrangementerne er gratis, og andre koster et beløb a’ 25 kr. Læs mere og tilmeld dig via www.kalundborgbib.dk.

Pressefoto