Tre unge mænd på hhv 18, 20 og 22 år blev torsdag idømt fem måneders ubetinget fængsel for flere tilfælde af afpresning i Kalundborg.

Mændene blev anholdt og fængslet i november sidste år. Forud var gået en efterforskning, hvor det havde været svært for politiet at få de forurettede til at stå frem.

”Der er tale om en sag, hvor de dømte kunne begå deres kriminalitet uden at ofrene havde lyst til at anmelde det. Derfor er vi godt tilfredse med, at det nu lykkedes for os at stille dem til regnskab og få dem dømt”, siger kriminalassistent Per Hansen fra politiet i Kalundborg.

De tre blev tilsammen dømt for flere forhold. I det ene forhold var en ung mand fra lokalområdet i Kalundborg over sociale medier blevet presset til at betale 5.500 kroner. Han blev desuden truet med ud på en køretur med det formål at presse ham til at betale yderligere 10.000 kroner. I det andet forhold forsøgte de af flere omgange at få en anden ung mand til at betale dem penge. Ved to forskellige lejligheder blev han dels tildelt et slag med flad hånd og dels tvunget ind i en bil. Desuden tvang de ham til at være i kontakt via Snapchat, så de kunne lægge yderligere pres på ham.

”Det var vores påstand, at der var tale om mere systematisk afpresning, så de tre mænd skulle dømmes for afpresning af særlig grov beskaffenhed. Det fandt retten ikke bevist, men med den ubetingede frihedsstraf til de unge mænd er der sendt et signal om, at man ser strengt på den kriminalitet, de har begået”, siger anklager Janus Kærgaard.

To af mændene modtog dommen, mens den tredje valgte at tænke over, om han vil anke.

En fjerde mand sidder stadigt fængslet i sagen. Hans sag er endnu ikke berammet ved retten.

Kilde

Foto: ABW