10.000 cyklister cykler gennem Kalundborg Kommune i forbindelse med Tour de Storebælt. Af sikkerhedsmæssige årsager bliver flere veje spærret. Borgere skal forvente omkørsel, kødannelse og ventetid, når de kører på ruten i Kalundborg Kommune.

Lørdag den 11. juni 2022 lægger Kalundborg Kommune asfalt til Tour de Storebælt, som er det store motionscykelløb, der bliver holdt som optakt til Tour de France 2022. Cirka 16.000 cyklister deltager, og 10.000 af dem skal cykle gennem Kalundborg Kommune. Det betyder, trafikken vil være domineret af de mange cyklister i tidsrummet 14:00 til 18:00 på de fleste veje, hvor rytterne cykler. Af sikkerhedsmæssige årsager bliver en del af Tour de Storebælt-ruten lukket helt for trafik på selve dagen.

Flere veje spærres helt

Alle husstande i Kalundborg Kommune har modtaget et trafikinformationsbrev fra kommunen. Der er sket en lille tastefejl i brevet, som borgerne skal se bort fra. Hovedvej 23 er blevet nævnt to gange, det er en fejl. Der skal stå Hovedvej 23 og Hovedvej 22.

Vejdirektoratet har nemlig besluttet, at Hovedvej 23 fra Kalundborg og fem kilometer mod øst er lukket for trafik i begge retninger kl. 14-18. Det samme gælder for Hovedvej 22 ti kilometer
mod syd. Der vil være omkørsel over Rørby og Ugerløse, som styres af politihjemmeværnet.

Her skal borgerne forvente kø og ventetid. Alle 10.000 cyklister skal cykle langs kysten i retning mod syd, ned forbi Bjerge Strand, Reersø, Dalbystrand, Mullerup Strand, Drøsselbjerg Strand, Bildsø Strand og Næsby Strand mfl. i tidsrummet fra kl. 14.00-18.30. Rute 22 fra Bjerge mod syd er også ”cykelfri” hele dagen.

I den sammenhæng opfordrer Kalundborg Kommune borgerne til at planlægge deres kørsel udenfor dette tidsrum, hvis det er muligt, da vejene kan være svært fremkommelige.

Af sikkerhedsmæssige årsager er følgende veje også lukket for bilister:

• Holbækvej ved Rådhuset i Kalundborg fra kl. 07:00-18:00. Der vil være omkørsel ad Rynkevangen.
• Fra Holbækvej til Nostrupvej fra kl. 14:30-15:45.
• Røsnæsvej til og med Tømmerupvej fra kl. 14:30-16:30.

Ud af de 10.000 cyklister er der 6.000, som starter deres løb i Kalundborg. De starter på Kalundborg Rådhus og kører en rundstrækning udenom golfbanen på Røsnæs. Her skal borgerne være opmærksomme på, at de mindre veje også kan være spærret i tidsrummet kl. 14.15-16.00.

Fakta om Tour de Storebælt

Tour de Storebælt er officiel sideevent til det danske Tour de France Grand Départ Copenhagen Denmark. Løbet består af ca. 16.000 deltagere fordelt på tre store hovedfelter, der fra startbyerne i hhv. Roskilde, Kalundborg og Korsør snor sig igennem det sommersmukke Vestsjælland og i et samlet felt hen over Storebæltsbro.

For mere information læs her: https://tourdestorebaelt.dk/vigtiginformation/

Foto: ABW