Med Bondegården, Zoofari og Rumfart er Action Kids et af de mest udbredte bevægelseskoncepter for børnehaver i hele Danmark. Spar Nord Fonden donerer 400.000 kroner, og gør det dermed muligt at udbrede leg og bevægelse til endnu flere børn i Kalundborg og omegn.

Action Kids’ bevægelsesunivers er indtil videre udbredt til daginstitutioner i 55 ud af landets 98 kommuner. Den store efterspørgsel på konceptet, som består af forskellige universer, der inviterer børn til fælles sang og bevægelse, har nu fået et ekstra boost på 400.000 kroner, så endnu flere kan få glæde af det – her iblandt børn i Kalundborg.

Historier med indbygget musik og bevægelse
Action Kids-konceptet har primært været båret af analoge rammer, hvor historierne fortælles med A3-flipovers med
tilhørende musik og lyde. Den analoge del fortsætter, men nu lægges musikken og bevægelsesuniverserne også over i
en app, så børnene har mulighed for at fortsætte de fysiske aktiviteter sammen med deres familie:

– Action Kids er efterhånden et velafprøvet koncept, hvor rigtig mange børn inviteres til sang og bevægelse i fællesskab.

Det er allerede blevet taget godt imod af både børn og voksne i en lang række daginstitutioner, og i Spar Nord Fonden vil vi gerne være med til at udbrede succesen, så endnu flere børn kan få glæde af det, siger projektchef i Spar Nord Fonden Claus Hald Andreasen.

Action Kids har siden 2014 været en del af børnehavebørns hverdag i flere end 1300 danske børnehaver. Konceptet inviterer børnene til mere motion, giver sved på panden og får pulsen op i de 25 minutter, en session varer. Her bliver de guidet rundt til forskellige opgaver, som kræver, at de bevæger alle de store, vigtige muskelgrupper i kroppen – ledsaget af specialkomponeret musik, sjove lydeffekter og med flotte illustrationer.

– Med Spar Nord Fondens donation kan vi invitere endnu flere børn til aktiv leg både i børnehaven og derhjemme sammen med søskende, forældre og bedsteforældre. Det er vi superglade for, og hvis der er børnehaver i Kalundborg og omegn, som endnu ikke har stiftet bekendtskab med konceptet, kan de læse mere om det og afspille konceptet fra vores hjemmeside www.actionkids.dk, lyder det afsluttende fra Thomas Fedder, der er projektleder i Action Kids.

Pressefoto