Liv I Forsamlingshusene og Buerup Forsamlingshus har inviteret sprogofficer og forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky til at holde foredrag om romanen ”Den stjålne vej”. Anne-Cathrine Riebnitzsky vil fortælle om at skrive fiktion på virkelige hændelser; herunder misbrug af drengebørn i Afghanistan og kvindeundertrykkelse. Hun tager fat i nogle af de svære emner, der er i Islam, og som vi ikke tør tale om, da det i vores samfund er politisk ukorrekt.

Det hele sker torsdag den 24. marts kl. 19.30 i Buerup Forsamlingshus, Buerupvej 24, 4450 Jyderup. Ønsker man at deltage, skal billetter købes via www.buerupbeboerforening.dk eller Kalundborglif.dk.

Ønskes hjælp til billetkøb, står personalet ved Kalundborg kommunes biblioteker parat og hjælper gerne.

Om Anne-Cathrine Riebnitzsky: 

Efter sin uddannelse fra Forfatterskolen i 1998 fortsatte Anne-Cathrine direkte i hæren. Her uddannede hun sig som sprogofficer, hvorefter hun bl.a. arbejdede på ambassaden i Moskva. I 2007 blev hun udsendt til Afghanistan som soldat og efterfølgende som rådgiver for Udenrigsministeriet.

Udover sit forfatterskab er Anne-Cathrine Riebnitzsky specielt kendt som kvinden med fokus på undertrykte kvinder i den krigshærgede Helmand-provins, hvor hun har gjort et fantastisk arbejde for den demokratiske udvikling. Anne-Cathrine har i den forbindelse modtaget Anders Lassen legatet af Kronprins Frederik i 2010.

Siden Anne-Cathrine debuterede som forfatter i 2010 med biografien ”Kvindernes krig”, har hun modtaget adskillige priser og nomineringer for sit forfatterskab. Hun er bl.a. blevet nomineret til Weekend Avisens Litteraturpris for ”Kvindernes krig”, vandt i 2013 Politikens romankonkurrence med “Forbandede yngel”. Derudover blev “Den stjålne vej” nomineret til DR Romanprisen i 2013.

I forfatterskabet belyser Anne-Cathrine bl.a. sine mange oplevelser i forbindelse med sine udsendelser – herunder voldtægt af drenge i Afghanistan, hvad der kan få et menneske til at sprænge sig selv i luften og om kvinderne har en chance i Afghanistan.

Pressefoto