Region Sjælland oplever i øjeblikket, at antallet af indlagte med COVID-19 falder. Derfor går regionen ned i beredskab og begynder at tage de første skridt mod en mere normal drift på sygehusene, i takt med at senge til COVID-19 patienter reduceres.

Kun 59 patienter er i dag (17. januar 2022) indlagt på Region Sjællands sygehuse med COVID-19 som A-diagnose. Det er et markant fald, når man sammenligner med de 81, der var indlagt den 3. januar. Det får nu regionen til at skære ned på antallet af sengepladser reserveret til patienter med COVID-19.

– Det begynder at se lysere ud på vores sygehuse med hensyn til antallet af indlagte patienter med COVID-19. Derfor omstiller vi os og begynder at se fremad. Lige nu går det i den rigtige retning, og i modsætning til hvad vi forventede, er vi så småt på vej mod en mere normal drift på sygehusene. Så jeg er fortrøstningsfuld, siger Jesper Gyllenborg, lægefaglig koncerndirektør i Region Sjælland.

Flere medarbejdere har givet en hånd med på COVID-19 afsnittene på sygehusene. En del af dem kan nu vende tilbage til de patientgrupper, de plejer at tage sig af. Det betyder, at gradvist flere planlagte operationer og aftaler kan gennemføres i den kommende tid.

Behandling af akut sygdom, skade eller livstruende sygdomme, som for eksempel kræft- og hjertesygdomme, har ikke været berørt af patienter med COVID-19. Hvis man som borger har brug for hjælp, skal man som altid kontakte egen læge, lægevagt, skadestue eller 112 afhængig af behov. Det samme gælder udskudte patienter, der skal kontakte sygehuset, hvis de oplever en forværring af symptomerne.​

Kilde

Foto: ABW